Forțele Aeriene ale SUA vor să renunțe la 250 de avioane deodată: F-15, A-10 și chiar F-22 sunt pe listă şi aşteaptă aprobarea Congresului SUA

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene ale SUA  intenționează să renunţe la 250 de avioane deodată în cererea de a avea un buget stabil pentru anul fiscal 2025, după cum reiese din proiectul de buget al Departamentului american al Apărării, în valoare totală de 849,8 miliarde de dolari. Potrivit acestuia, Forțele Aeriene ale SUA urmează să renunţe în total la 205 avioane de luptă, 34 de aeronave transport și 22 de avioane de antrenament.

Printre acestea se numără 65 de avioane de luptă Boeing F-15C/D din anii 1980, care urmează să fie înlocuite cu F-15EX. De asemenea, 26 de avioane de atac F-15E din prima generație, care sunt mai noi decât cele care sunt în configuraţia C/D, dar care folosesc motoare F110-PW-220 în loc de F110-PW-229, urmează să fie retrase.

De asemenea, se intenționează să se renunţe deodată 56 de avioane de atac A-10, a căror retragere a fost mult timp blocată de Congresul SUA, în ciuda tuturor eforturilor Pentagonului de a reduce aceasta flotă de avioane.

Flota de aeronave la care U.S. Air Force vrea să renunţe include, de asemenea, avioane de luptă F-22 Block 20 de generația a cincea, a căror soartă este, de asemenea, similară cu cea a A-10.

U.S. Air Force spune că vechea versiune a Block 20 nu poate îndeplini o gamă completă de misiuni de luptă, iar costul unei ore de zbor ajunge până la 75.000 de dolari. În același timp, Congresul nu vrea să audă de acest lucru și a respins propunerea Pentagonului timp de doi ani la rând.

Printre alte avioane de luptă, al căror număr nu este precizat, se numără și F-16C/D. Alte aeronave sunt destul de mici și puțin cunoscute, cum ar fi avionul de recunoaștere EC-130H Compass Call și aeronava care îndeplineşte rolul de centru de comunicații E-11.

În plus, chiar și un bombardier invizibil B-2, din totalul de 21 de unități construite, va fi scos din uz. De asemenea, alte tipuri de elicoptere ar urma să fie retrase, cum ar fi HH-60G Pave Hawk - o versiune de căutare și salvare a UH-60 Black Hawk.

Dintre avioanele de transport militar, Forțele Aeriene ale SUA vor renunța la 34 de aeronave de tip C-130H, MC-130, C-135R/T și aeronave CV-22B. Cele 22 de avioane de antrenament Raytheon T-1 Jayhawk, de asemenea, urmează să fie retrase din serviciul U.S. Air Force.

Deocamdată, acestea sunt doar planuri care nu au fost încă aprobate de Congresul SUA, dar situația nu este foarte bună. Pentru că nu a reușit să aprobe bugetul actual, iar din octombrie 2023 (anul fiscal american este decalat), SUA nu au avut un buget. Din această cauză, Pentagonul nu a primit încă finanțare pentru noile programe de armament care ar fi trebuit să înceapă în anul fiscal 2024, inclusiv pentru o creștere a producției de muniție.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel