Forțele Aeriene americane au înființat o unitate de importanță strategică în domeniul războiului electronic

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

În cadrul unei ceremonii desfășurate la baza aeriană Eglin, Florida, Comandamentul de Luptă Aeriană (Air Combat Command - ACC) din Forțele Aeriene ale SUA (US AF), a înființat, recent, o unitate dedicată exclusiv războiului electronic.

”Recunoscând nevoia operațională de a domina spectrul electromagnetic, ACC a activat, pe 25 iunie,  Aripa 350 Război de Spectru (Spectrum Warfare Wing – SWW)”, se precizează într-un comunicat de presă al US AF.

Noua unitate va oferi expertiză pe probleme operaționale, tehnice și de întreținere în domeniul războiului electronic pentru forțele aeriene luptătoare. De asemenea, va valida, echipa și optimiza capabilitățile electronice operaționale, care se desfășoară în misiuni, astfel încât SUA și aliații lor să dețină superioritatea în spectrul electromagnetic.

„Concurența în spectrul electromagnetic este mai importantă ca niciodată. Forța întrunită este conectată și produce efecte în și prin EMS [electromagnetic spectrum – spectrul electromagnetic]”, a declarat colonelul William Young, comandantul Aripii 350 SWW. „Dacă vom pierde lupta în EMS, vom pierde luptele în toate celelalte domenii. Suntem aici pentru a ne asigura, ca acest lucru să nu se întâmple”, a adăugat Young.

Aripa 350 va avea sarcina de asigurare a capabilităților de spectru electromagnetic pentru 69 de sisteme de război electromagnetic ale Statelor Unite și partenerilor străini. În plus, unitatea va fi responsabilă pentru reproiectarea, modelarea, simularea și evaluarea întregului domeniu al războiului electronic la nivel de forțe aeriene.

Spectrul electromagnetic ca spațiu de luptă nu este un concept nou, dar, potrivit lui Young, progresele tehnologice au creat o nevoie critică pentru o înțelegere mai bună a rolului aviației în acest domeniu intangibil [fizic].

„Activarea Aripii 350 SWW este cel mai recent pas făcut de Forțele Aeriene pentru a ne menține avantajul competitiv în războiul electromagnetic”, a declarat generalul-maior Case Cunningham, comandantul Centrului de Război (Warfare Center) al US AF. „Plasarea acestei misiuni critice sub un comandant de aripă dedicat pentru acest set de misiuni, este fundamentală pentru accelerarea schimbărilor necesare și pentru a ne asigura că luptătorii noștri pot continua să lupte și să câștige în EMS.”

Prin înființarea unității, s-a urmărit concentrarea capabilităților de război electronic și ale celor de spectru electromagnetic, ale forțelor aeriene într-o singură locație. Astfel, Grupul 53 Război Electronic se va muta de la Aripa 53 la Aripa 350 SWW.

Unitatea se află temporar la baza aeriană Eglin, Forțele Aeriene americane urmând să efectueze studii suplimentare de mediu pentru locația permanentă, înainte de a lua o decizie finală așteptată în primăvara anului 2022.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel