Forţele Aeriene ale SUA au trimis avioane F-22 Raptor în România: Vor executa misiuni de antrenament alături de aeronavele Forțelor Aeriene Române

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Unul dintre avioanele F-22 Raptor care a sosit luni, 22 mai 2023, în Baza 71 Aeriană „ General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii. Sursa Foto: Andreea ONIȚĂ, Baza 71 Aeriană.
Unul dintre avioanele F-22 Raptor care a sosit luni, 22 mai 2023, în Baza 71 Aeriană „ General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii. Sursa Foto: Andreea ONIȚĂ, Baza 71 Aeriană.

Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 20 de militari și aeronave F-22 Raptor, va executa, în perioada 22-26 mai, misiuni de antrenament în comun cu militarii şi aeronavele din cadrul Forțelor Aeriene Române şi a Forţelor Aeriene Italiene.

Aeronavele americane au sosit luni, 22 mai, în Baza 71 Aeriană „ General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

Detașamentul italian, format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, execută în prezent, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) și misiuni în cadrul conceptului Vigilență Aeriană Întărită (enhanced Vigilance Activity),  sub comandă NATO, pentru încă patru luni.

Aceasta este cea de-a treia rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Italiene, după cele executate în anii 2019 și 2021 și cea de acum, începută în decembrie 2022.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la creșterea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele Italiene.

 

Nu este prima dată când Forţele Aeriene ale SUA au trimis avioane F-22 Raptor în România

 

În vara anului 2018, două avioane F-22 Raptor, cele mai noi avioane de luptă americane, au sosit, în premieră, la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, împreună cu un avion cisternă KC-135 Stratotanker şi circa 15 membri ai echipajelor, pentru a lua parte la un exerciţiu comun de pregătire româno-american.

La momentul respectiv, avioanele F-22 au zburat şi au executat misiuni de antrenament cu avioanele americane F-15 staţionate temporar la Baza Aeriană Câmpia Turzii, precum şi cu avioanele F-16 ale Forţelor Aeriene Române, aflate la baza Aeriană Borcea.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel