Forțele Aeriene ale SUA au simulat retragerea tehnicii de aviație dintr-un atac nuclear și dispersarea acesteia

Ionel Copcea / 01 oct 2021 / 10:29

Potrivit publicației americane a The Drive, pe 29 septembrie, Forțele Aeriene ale SUA au desfășurat un exercițiu de scoatere a tehnicii de aviație de sub atacul nuclear și de dispersare ulterioară a acesteia.

Astfel, 20 de avioane-cisternă de tip Boeing KC-135 Stratotanker au decolat la intervale minime de la baza aeriană Fairchild din nord-estul statului Washington.

După ce au atins altitudinea stabilită, aeronavele au mai evoluat o vreme împreună, după care s-au împărțit în patru grupuri și au luat cursuri diferite.

Ultima dată, o activitate similară în cadrul bazei a fost desfășurată în anul 2012, însă cu participarea unui număr mai mic de avioane.

Tactica decolării la intervale minime este cunoscută încă din timpul Războiului Rece, dar a fost folosită rar în ultima perioadă.

Cel mai tânăr avion participant la aceste manevre are aproape 60 de ani. Acestea pot fi numite antice, iar întreținerea și ridicarea în aer a acestora reprezintă o adevărată performanță a tehnicienilor Aripii 92 Aeriene.

În prezent, aproximativ 400 de avioane KC-135 reprezintă coloana vertebrală a forțelor de realimentare în aer americane. Se pare că acestea vor fi întrebuințate în continuare, timp de mai multe decenii, din cauza faptului că aeronava Boeing KC-46 Pegasus, care ar trebui să le înlocuiască, prezintă mari întârzieri.

Cu toate că, până în anul 2021, compania Boeing a cheltuit deja 9,5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea modelului KC-46, avionul încă nu poate funcționa normal.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy