Forţele Aeriene ale SUA au pierdut încă un avion. Un T-38 C Talon s-a prăbușit în Alabama

DefenseRomania Team / 20 feb 2021 / 13:43

Un avion T-38 C Talon cu dublă comandă al Forţelor Aeriene SUA – folosit ca aeronavă de antrenament – a decolat de la baza aeriană Columbus din Mississippi şi s-a prăbușit la scurt timp, vineri seara, în apropiere de aeroportul Montgomery din Alabama. Din păcate cei doi piloţi care se aflau la bordul aeronavei şi-au pierdut viaţa.

Directorul aeroportului Montgomery, Marshall Taggart, a confirmat că două persoane – cei doi piloţi care operau avionul T-38 C Talon – şi-au pierdut viaţa după ce aeronava s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din apropierea aeroportului, potrivit Stripes.com.

Directorul aeroportului Montgomery a identificat avionul ca fiind un T-38 și a spus că aeronava a decola din Mississippi şi urma să aterizeze la Tallahassee, Florida. 

Oficiali ai Forțelor Aeriene SUA de la baza aeriană Columbus au confirmat că aeronava care s-a prăbuşit era un avion de antrenament T-38 şi aparţinea 14th Flying Training Wing.

Accidentul a avut loc la mai puțin de trei săptămâni după ce trei piloți ai Gărzii Naționale a Armatei SUA şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul lor s-a prăbușit, pe 2 februarie, în timpul unei misiuni de antrenament. Piloții se aflau într-un elicopter medical de evacuare UH-60 Black Hawk.

Pe 9 December 2020, un F-16 Viper Block 30, care aparținea Gărzii Naționale Aeriene a Statelor Unite ale Americii, s-a prăbușit în statul Michigan.

În octombrie 2020, o aeronavă  T-6B Texan II a US Navy s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din sudul statului Alabamei, ucigându-i pe cei doi membri ai echipajului. Acest tip de aeronavă este adesea folosit pentru a instrui piloții US Navy și pe cei ai Marine Corps.

Tot în luna octombrie, un avion de vânătoare F/A-18E Super Hornet al Marinei SUA s-a prăbuşit într-o zonă de deşert din California, în apropierea bazei aeriene China Lake.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy