Forţele Aeriene ale SUA au pierdut încă un avion. Un T-38 C Talon s-a prăbușit în Alabama

Un avion T-38 C Talon cu dublă comandă al Forţelor Aeriene SUA – folosit ca aeronavă de antrenament – a decolat de la baza aeriană Columbus din Mississippi şi s-a prăbușit la scurt timp, vineri seara, în apropiere de aeroportul Montgomery din Alabama. Din păcate cei doi piloţi care se aflau la bordul aeronavei şi-au pierdut viaţa.

Directorul aeroportului Montgomery, Marshall Taggart, a confirmat că două persoane – cei doi piloţi care operau avionul T-38 C Talon – şi-au pierdut viaţa după ce aeronava s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din apropierea aeroportului, potrivit Stripes.com.

Directorul aeroportului Montgomery a identificat avionul ca fiind un T-38 și a spus că aeronava a decola din Mississippi şi urma să aterizeze la Tallahassee, Florida. 

Oficiali ai Forțelor Aeriene SUA de la baza aeriană Columbus au confirmat că aeronava care s-a prăbuşit era un avion de antrenament T-38 şi aparţinea 14th Flying Training Wing.

Accidentul a avut loc la mai puțin de trei săptămâni după ce trei piloți ai Gărzii Naționale a Armatei SUA şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul lor s-a prăbușit, pe 2 februarie, în timpul unei misiuni de antrenament. Piloții se aflau într-un elicopter medical de evacuare UH-60 Black Hawk.

Pe 9 December 2020, un F-16 Viper Block 30, care aparținea Gărzii Naționale Aeriene a Statelor Unite ale Americii, s-a prăbușit în statul Michigan.

În octombrie 2020, o aeronavă  T-6B Texan II a US Navy s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din sudul statului Alabamei, ucigându-i pe cei doi membri ai echipajului. Acest tip de aeronavă este adesea folosit pentru a instrui piloții US Navy și pe cei ai Marine Corps.

Tot în luna octombrie, un avion de vânătoare F/A-18E Super Hornet al Marinei SUA s-a prăbuşit într-o zonă de deşert din California, în apropierea bazei aeriene China Lake.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel