Forțe fără precedent ale SUA au fost concentrate în zona Golfului

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Sursă foto: USS Nimitz
Sursă foto: USS Nimitz

Postul arab de televiziune "Al Jazeera" a relatat, pe 21 decembrie, că submarinul nuclear american "USS Georgia" și crucişătoarele "USS Port Royal" şi "USS Philippine Sea", au intrat în Strâmtoarea Ormuz, într-o nouă demonstraţie de forţă îndreptată contra Iranului, odată cu apropierea împlinirii unui an de la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis de o dronă americană în proximitatea aeroportului din Bagdad.

Comandamentul Central al Forțelor Navale americane a informat că prezența submarinului cu rachete ghidate "USS Georgia" în zona de operațiuni a Flotei a V-a a Statelor Unite arată capacitatea marinei SUA de a naviga și de a opera oriunde îi permite dreptul internațional.

Corespondentul Al-Jazeera la Washington, Fadi Mansour Al-Ghawasima, a declarat că "USS Georgia" are la bord 66 de membri ai forțelor speciale. Acesta a menționat că este pentru prima dată în ultimii ani când Washingtonul aduce unul dintre submarinele sale în regiunea Golfului și că este destul de evident că aceste manevre vin în contextul mesajelor de descurajare trimise Iranului de administrația Trump.

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, două bombardiere americani B-52 au survolat apele Golfului până la aproximativ 150 de kilometri de spațiul aerian iranian, potrivit surselor militare iraniene.

De asemenea, în contextul tensiunilor care au urmat asasinării în urmă cu aproximativ o lună, pe 27 noiembrie, a specialistului iranian în fizică nucleară, generalul de brigadă Mohsen Fakhrizadeh, Washingtonul a ordonat portavionului "USS Nimitz" și grupării sale navale întoarcerea în regiunea Golfului.

Pe 24 decembrie, după atacul cu rachete care a vizat ambasada americană la Bagdad (Irak), comandantul forţelor americane în Orientul Mijlociu, generalul Frank McKenzie, a declarat pentru presă că SUA sunt pregătite să reacţioneze în cazul unui atac iranian.

Informațiile din mass-media internațională aduc în atenție posibilitatea ca Donald Trump, în ultimele sale zile la Casa Albă, să lanseze o lovitură militară asupra Iranului, ipoteză pe care oficialii americani și parlamentarii o iau în serios.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel