Forţe aeriene din patru ţări membre ale NATO, exercitii militare în spaţiul internaţional de deasupra Mării Baltice

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţe aeriene din patru ţări membre ale NATO şi două state partenere desfăşoară începând de luni, pentru două zile, zboruri de antrenament în spaţiul internaţional de deasupra Mării Baltice, indică website-ul Alianţei Nord-Atlantice.

Obiectivul manevrelor intitulate Ramstein Alloy 20-1 este acela de a exersa procedurile şi procesele de coordonare în rândul aliaţilor şi al partenerilor.

La exerciţiu iau parte avioane F-16 din forţele aeriene ale Belgiei şi Poloniei, un avion de transport C-27 şi un elicopter din Lituania, avioane Eurofighter şi un avion de alimentare în zbor A400M din Germania, avioane F-18 din forţele aeriene finlandeze şi JAS-39 din armata aerului suedeză.

Toate avioanele participante au fost lansate din bazele lor obişnuite: Siaulai (Lituania) pentru avioanele F-16 din Belgia şi avioanele militare lituaniene, Amari (Estonia) pentru avioanele Eurofighter şi avionul A400M germane şi bazele aeriene din Finlanda şi Suedia (ţări partenere ale NATO) pentru avioanele militare din aceste două state.

În prima zi a exerciţiului a fost simulat un scenariu care se întâmplă frecvent - pierderea contactului între un pilot de avion militar cu autoritatea civilă de control al traficului aerian. Rolul respectivului avion a fost jucat de un avion de transport C-27 din Lituania care tranzita spaţiile aeriene ale Estoniei şi Finlandei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel