Forțele speciale ruse au simulat invadarea unei insule din apropierea Finlandei

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele speciale rusești au simulat o invazie lângă Finlanda cu doar câteva zile înainte ca Trump să se întâlnească cu Putin la Helsinki. Este ultimul dintr-o serie de exerciții militare pe care observatorii regionali le consideră provocatoare și intimidante.

Un exerciţiu militar efectuat recent de armata rusă în Golful Finic a stârnit îngrijorare în Finlanda, observatorii regionali notând o nouă manevră de intimidare şi provocare, relatează defenseone.com.

Armata rusă a simulat recent un exerciţiu de invadare a unei insule. Manevra a avut loc pe Insula Gogland, situată la 180 de kilometri vest de oraşul Sankt Petersburg şi la 35 de kilometri de coasta Finlandei.

Conform Ministerului Apărării de la Moscova, preluat de site-ul defenseone.com, un grup din forţele speciale ruse a fost paraşutat pe insulă dintr-un elicopter Mi-8AMTSH aflat la o altitudine de 2.500 de metri.

Odată ajunşi la sol, membrii grupului au pătruns în interiorul insulei şi au distrus o serie de aparate de comunicaţii şi echipamente militare, după care au pregătit un teren pentru aterizarea şi decolarea unui elicopter.

Finlanda urmăreşte cu atenţie activităţile militare ale Rusiei

Acum două luni, armata rusă a organizat, în apropierea Finlandei, un test de rachete de pe un submarin. În decembrie anul trecut, Ministerul Apărării de la Helsinki a acuzat Rusia de încălcarea spaţiului aerian finlandez. „Este un nou capitol din cronica înrăutăţirii relaţiilor dintre Rusia şi statele baltice, care s-au agravat de la anexarea Crimeei la Rusia, în 2014, şi atacurile sale asupra Ucrainei“, notează defenseone.com.

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Finlanda în privinţa unei eventuale aderări la NATO.

„Depinde de poporul finlandez cum îşi apără independenţa şi îşi asigură securitatea.Bineînţeles, apreciem statutul de neutralitate al Finlandei, dar nu depinde de noi pentru a rezolva această problemă. Parafrazând o remarcă a unuia dintre prietenii mei finlandezi, aş putea spune că NATO ar fi, probabil, bucuroasă să poarte război cu Rusia până la ultimul soldat finlandez“, a spus Putin exact acum doi ani.



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel