Forțele ruse din cadrul Flotei Mării Negre au început exerciții în Marea Neagră

S.I. Catalin / 05 iul 2019 / 19:02

Rusia a început manevre militare în Marea Neagră. Un grup naval al Flotei Mării Negre, format din 10 nave de luptă, inclusiv platforme purtătoare de rachete Kalibr, desfășoară activități de pregătire pe mare, pe fondul manevrelor NATO-Sea Breeze-2019.

,,La exerciții participă 10 nave de luptă ale FRMN. Între acestea se află navele mari de desant Azov și Cezar Kunikov, navele mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și Mirazh, precum și vedetele purtătoare de rachete Ivanovets, Naberezhnye Chelny și R-60", se arată în comunicatul de presă al serviciul de presă al marinei ruse, potrivit remnmilitaryblog.com.

Potrivit reprezentanților FRMN, în exerciții sunt implicate navele care monitorizează activitățile forțelor NATO participante la exercițiul Sea Breeze-2019, desfășurat în partea de nord-vest a Mării Negre.

,,În prezent, echipajele navelor desfășoară elemente de navigație comună și manevrare de luptă în poligoanele navale, precum și de schimbare a formațiunilor și a ordinii de marș", au precizat reprezentanții FRMN.

,,În etapa finală a exercițiilor, în poligoanele de pregătire pentru luptă ale FRMN, navele vor executa trageri de artilerie și lansări de rachete asupra unor ținte navale și aeriene", a anunțat departamentul FRMN.

Orekhovo-Zuevo este o navă mica purtătoare de rachete, Proiect 21631, clasa Buian-M. Nava este dotată cu opt rachete de croazieră de tip Kalibr.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy