Forțele pro-ruse de ocupație încearcă să recruteze localnici în Donbas pentru a lupta împotriva Armatei Ucrainei

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine

Forțele de ocupație pro-ruse din Donbas, estul Ucrainei, încearcă să recruteze localnici mineri din zonă pentru a lupta împotriva Armatei Ucrainei.

Potrivit publicației ucrainene Unian, care citează Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR), forțele de ocupație pro-ruse încearcă să facă recrutări din rândul localnicilor din minerit și din alte industrii care au rămas fără un loc de muncă. 

Folosindu-se de propagandă, rușii caută bărbați pe care să îi introducă în serviciul militar în Donețk și Luhansk. Aceștia ar trebui să se ocupe posturi precum mecanici, șoferi, trupe de recunoaștere, artileriști ori paramedici.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina precizează că această campanie de propagandă care se desfășoară prin mass-media locală și prin rețele de socializare vizează în primul rând minerii și muncitorii din alte industrii care și-au pierdut locul de muncă ori care nu și-au mai primit salariile de câteva luni.

 

GUR a atras atenția și despre activitatea intensă a lunetiștilor ruși

 

Aceeași Direcție principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR) a atras atenția și asupra faptului că un număr tot mai mare puşti cu lunetă şi de grupuri de lunetişti din diferite unități ale forțelor speciale ale Federației Ruse au fost reperate, în acest an, în regiunea Donbas, aflată din anului 2014 sub ocupaţia forţelor separatiste pro-ruse, subiect abordat și de DefenseRomania.

GUR are dovezi şi informaţii care atestă că pe teritoriul regiunii Donbas au fost livrate tot mai multe puşti cu lunetă, iar activitatea grupurilor de lunetişti este în creştere, nu doar a celor care fac parte din unităţile ale FSB, ci a unor lunetişti care fac parte din alte unități speciale – instruite în condiţii reale de luptă pe în teritoriile ocupate.

CITEȘTE ȘI: Noi dovezi ale prezenţei militare ruseşti în estul Ucrainei | Zeci de tancuri şi vehicule militare, surprinse de misiunea OSCE

Conflictul cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucraina s-a soldat din 2014 până în prezent cu circa 13.000 de morţi.

Cele două republici separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, şi-au proclamat în mod unilateral independenţa în 2014 după anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că îi sprijină militar pe separatişti, dar Moscova dezminte, în pofida numeroaselor dovezi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel