Forțele Navale iraniene au recepționat un submarin din clasa Qadir

Eduard Pascu / 10 apr 2020 / 15:27

Un submarin din clasa Qadir s-a alăturat flotei navale a țării, transmite agenția Tasnim.

Comandantul șantierelor navale iraniene, Amiralul de Flotilă, Abbas Fazel-Nia, a declarat că Iranul a fabricat în ultimii ani submarine din clasa Qadir, adăugând: "Suntem printre puținele țări care dispun de tehnologia pentru a construi toate clasele de submarine." El a spus că la nivel global, există trei clase de submarine: ușoare, semi-grele și grele, adăugând că submarinul fabricat intern se încadrează în clasa ușoară.

"Punctul forte al clasei Qadir este dimensiunea mică și nu poate fi identificat sau urmărit. Pe de altă parte, acesta poate reprezenta o mare amenințare pentru inamic prin transportul torpilelor inteligente... Este extrem de capabil să distrugă țintele", a spus el, potrivit Press TV.

El a adăugat că submarinul din clasa Qadir este construit complet autohton în baza unei colaborări dintre marina iraniană și Ministerul Apărării și este programat să participe la exerciții militare.

Comandantul s-a mai lăudat spunând: "construirea submarinelor este una dintre cele mai avansate științe din lume. Dacă o țară poate construi un submarin, înseamnă că deține toată tehnologia sofisticată."

Două submarine din clasa Qadir, capabile să lanseze rachete, torpile și să planteze mine marine, s-au alăturat flotei navale din Iran la sfârșitul lunii noiembrie 2018.

Până în prezent, Iranul a lansat diferite clase de submarine: Qadir, Qaem, Nahang, Tareq și Sina.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy