Forțele navale din SUA și Marea Britanie, au efectuat în comun antrenamente de contracarare a minelor în Golful Arabiei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Comandamentul Central al forțelor navale americane a anunțat, luni, că forțele navale din SUA și Marea Britanie au efectuat antrenamente de pregătire de deminare în Golful Arabiei, între 10 și 20 iunie. Acesta este cel de-al treilea exercițiu comun din acest an.

"Instruirea integrată, cum ar fi acest exercițiu, se concentrează pe abordarea amenințărilor privind minele marine pentru libertatea de navigație și fluxul liber al comerțului pe căile navigabile internaționale. Alături de partenerii și aliații noștri regionali, menținem o forță de pregătire înaltă bine echipată și organizată pentru a îndeplini această misiune dacă este chemată ", a declarat căpitanul Andy Lamb, din cadrul Royal Navy, comandant adjunct al Grupului de Lucru Combinat al SUA Flota 52 (CTF 52).

Unitățile din Marea Britanie au inclus Commander UK Mine Countermeasures Force, RFA Cardigan Bay (L3009), puitoarele HMS Ledbury (M30) și HMS Blyth (M111) și HMS Brocklesby (M33). Forțele americane au inclus CTF 52, remorcherul USNS Catawba (T-ATF 168), navele de deminare de clasă Avenger, nava USS Sentry (MCM 3), două unități distrugătoare de mine și un elicopter din cadrul escadronului HM - 15.

Aria de responsabilitate a Flotei a 5-a din SUA cuprinde aproximativ 2,5 milioane de kilometri pătrați și include Golful Arabic, Golful Oman, Marea Roșie și părți ale Oceanului Indian. Extinderea este compusă din 20 de țări și cuprinde trei puncte critice la strâmtoarea Hormuz, Canalul Suez și strâmtoarea Bab al Mandeb, la vârful sudic al Yemenului.

Vezi și: Situaţia tensionată din Golful Persic. SUA cer o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel