Forțele Navale ale Statelor Unite vor avea 12 noi submarine din clasa Columbia, echipate cu rachete balistice nucleare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Programul Columbia (SSBN-826) este un program pentru proiectarea și construirea unei clase de 12 noi submarine cu rachete balistice (SSBN) pentru a înlocui cele 14 submarine din clasa Ohio, aflate în prezent în dotarea US NAVY.

Marina americană a identificat programul din clasa Columbia drept programul prioritar al US NAVY. Astfel, marina americană vrea să achiziționeze primul submarin din clasa Columbia în anul 2021. Lucrările de cercetare și dezvoltare a programului sunt în curs de câțiva ani, iar finanțarea în avans a achizițiilor publice, pentru primul submarin, a început în anul 2016, potrivit news.usni.org.

Bugetul propus pentru anul fiscal 2021 al Marinei americane solicită 2.891,5 milioane USD finanțare pentru achiziții. Cele 2.891,5 milioane USD vor fi împărţite astfel: 1.123,2 milioane USD finanțare în avans pentru achiziții (AP) și 397,3 milioane dolari finanțare pentru cercetarea și dezvoltarea programului.

În momentul de faţă, marina americană estimează costul total de achiziție al celor 12 submarine la 109,8 miliarde USD.

Un raport al Oficiului Guvernamental de Conturi (GAO) din mai 2019, care evaluează programele majore de achiziții de armament ale Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii, a declarat că valoarea totală de achiziție (dezvoltare plus achiziții) al programului submarinelor din clasa Columbia, din iunie 2018, a fost de 103.035,2 milioane USD (aproximativ 103.0 miliarde dolari) - 13.103,0 milioane dolari costuri de cercetare și dezvoltare și 89.932.2 milioane dolari costuri de achiziție. Astfel, se poate observa o creştere de aproximativ 6 miliarde de dolari pe care le presupune realizarea acestui program de înzestrare.

Astfel, Congresul Statelor Unite trebuie să analizeze câteva aspecte esenţială ale programul de proiectare şi construire pentru cele 12 submarine din clasa Columbia, cum ar fi:

· dacă Marina a evaluat cu exactitate activitatea planificată pe care doreşte să o desfaşoare în cadrul programului submarinelor din clasa Columbia, în anul 2021;

· riscul creșterii costurilor pe parcursul realizării programului;

· riscul unor provocări tehnice sau probleme legate de finanțare, care ar putea duce la întârzieri în proiectarea și construirea submarinelor;

· impactul potențial al programului submarinelor din clasa Columbia asupra bugetului de care beneficiază Marina americană şi dacă există riscul ca alte programe aflate în desfăşurare să fie afectate;

· potențiale provocări cu care industria navala s-ar putea confrunta, în același timp, pe toată durata construirii submarinelor don clasa Columbia, cât și a submarinelor de atac din clasa Virginia (SSN).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel