Forțele germane au informații potrivit cărora extrema dreaptă va exploata protestele împotriva restricțiilor

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul german de externe Heiko Maas a avertizat publicul german să păstreze distanţa faţă de "extremişti" la protestele împotriva restricţiilor legate de coronavirus, potrivit Agerpres, care citează DPA.

Forţele de securitate ale ţării au avertizat că extremiştii de dreapta încearcă să utilizeze demonstraţiile în curs împotriva restricţiilor legate de coronavirus în avantajul lor.

"Dacă extremiştii radicali şi antisemiţii folosesc protestele pentru a incita şi diviza, atunci fiecare persoană trebuie să păstreze o distanţă de mai mult de 1,5 metri", a declarat Maas ziarului Welt în comentarii publicate online joi.

"Nimeni nu trebuie exploatat de radicalii de dreapta", a insistat Maas.

"Cei care se plâng de teorii ale conspiraţiei în lume fără măşti, fără a păstra distanţa minimă şi fără nicio consideraţie pentru alţii, amestecă curajul cu furia oarbă şi libertatea cu purul egoism", potrivit lui Maas.

Cetăţenii democraţi ar trebui să aibă discuţii respectuoase şi să protesteze în mod rezonabil, a spus el.

 

Germania se pregătește de noi proteste împotriva restricțiilor



Proteste publice sunt planificate în oraşe din întreaga Germanie în weekend.

Unii protestatari fac comparaţie între purtarea obligatorie a măştilor pentru a opri răspândirea virusului cu ordinele date evreilor de a purta Steaua lui David în Germania nazistă, a declarat comisarul guvernului german pentru antisemitism Felix Klein ziarului Rheinische Post.

"Acest lucru este absolut inacceptabil şi ar trebui în consecinţă urmărit penal", a spus Klein în comentariile publicate joi.

"De asemenea, observ cu îngrijorare creşterea diseminării online a teoriilor antisemite ale conspiraţiei", a adăugat el.

Actuala criză de sănătate creează un climat general de nesiguranţă, în care oamenii sunt din ce în ce mai susceptibili să tragă concluzii iraţionale, a notat el.

"Toţi trebuie să contribuim la decodificarea miturilor conspiraţiei şi să le respingem în mod public, de exemplu pe social media", a adăugat el.

În ultimele săptămâni, mii de oameni au protestat în oraşe din Germania împotriva restricţiilor asupra vieţii private şi publice impuse pentru a stopa răspândirea virusului.

Protestatarii ignoră adesea regulile de distanţare socială şi refuză să poarte măşti.

La începutul lunii mai, centrul german de cercetare antisemitism RIAS a raportat că a observat un număr tot mai mare de semne de protest pe care se putea citi "restricţiile de izolare sunt un holocaust social" şi persoane purtând stele aurii similare cu cele purtate de evrei în Germania nazistă, dar pe care scria "nevaccinaţi".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel