Forțele armate ruse au efectuat exerciții militare în Arctica. Desant aerian de la 10.000 de metrii altitudine (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele armate ruse desfășoară frecvent exerciții militare în zona Arctică. Ultimul exerciţiu de acest gen a fost o operațiune de desant aerian care a mobilizat trei avioane de transport Il-76, fiecare având la bord aproximativ 125 de parașutiști, potrivit Opex 360 şi The Barents Observer.

„Pentru prima dată în istoria lumii, parașutiștii ruși, în cadrul unei unități mixte, au efectuat un salt de la o altitudine mare, dintr-un avion Il-76, de la 10.000 de metri, în condițiile extreme ale Arcticii, în regiunea arhipelagului Franz Josef", a anunțat, duminică, ministerul rus al Apărării.

Yunus-bey Yevkurov, ministrul adjunct al Apărării al Federației Ruse, a precizat că prima dată în istoria lumii militarii ruşi au efectuat un desant aerian, în condiții arctice, de la o înălțime de 10.000 de metri, folosind echipamente de oxigen, adăugând că: „nimeni nu a făcut așa ceva înaintea noastră".

Această operațiune, parte a unui exerciţiu militar, a fost desfăşurata sub atentă coordonare a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, marcând, totodată, cea de-a 90-a aniversare a creării forțelor aeropurtate ruse.

Saltul a avut loc peste Aleksandra Land, cea mai vestică insulă din arhipelagul Franz Josef Land. Aici, Rusia a construit o bază militară uriaşă. Conform datelor furnizate de guvernul rus, suprafaţa acesteia este de 140.000 de metri pătraţi.

Rusia susţine că bază militară Nagurskoye dispune în prezent de cea mai nou tehnica militară care poate fi utilizată în zona Arctică. Aceasta include: camioane militare, elicoptere, sisteme radar și sisteme anti-aeriene de rachete, precum S-300 – care vizează consolidarea controlului asupra spațiului aerian arctic.

Potrivit ministerului rus al Apărării, a fost utilizat un „sistem de parașutare special, de nouă generație" și au fost testate „echipamente noi", între care ținutele de luptă concepute pentru condiții extreme.

După aterizarea, paraşutiştii ruşii au început etapa principală a exercițiului tactic Câteva zeci dintre aceștia au simulat efectuarea unor operațiuni de recunoaștere și căutare destinate distrugerii unor grupuri de sabotaj și recunoaștere inamice, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din Moscova.

Creșterea activității militare rusești  în Artica

Baza aeriană Nagurskoye face parte dintr-o listă a bazelor militare ruse nou-construite sau renovate în întreaga arctică. Numeroase sisteme si instalatii radar, dar și sisteme antiaeriene au fost implementate în Arctica. La începutul acestei luni, Rusia a activat un nou sistem antiaerian la baza sa militară Tiksi.

(w670)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel