Forțele armate iraniene avertizează SUA împotriva mișcărilor provocatoare

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Statul Major General al Forțelor Armate Iraniene a denunțat prezența forțelor americane în regiune despre care consideră că sunt principala sursă a insecurității pentru țările regionale. Iranul a avertizat că orice mișcare provocatoare a SUA va atrage un răspuns dur din partea forțelor militare ale Iranului, transmite agenția Tasnim.

Într-un comunicat al Statulului Major General al Forțelor Armate Iraniene se arată: "Comportamentele cu risc ridicat, care fac ca transportul maritim (în apele regionale) să fie nesigur, au început de când țara aventurieră și teroristă America și unii aliați ai acesteia au venit în această regiune sensibilă. După cum a fost anunțat în mod repetat, Republica Islamică Iran nu a inițiat niciodată și nu va începe niciodată un conflict în regiune, ci își va apăra întotdeauna integritatea teritorială."

"Orice act de aventură, hărțuire și provocare va fi întâmpinat cu un răspuns decisiv al Forțelor Armate Iraniene, iar forțele ostile, inclusiv SUA, vor fi responsabile pentru consecințe", a avertizat Statul Major General al Forțelor Iraniene la Press TV.

"Republica Islamică crede cu tărie că țările regionale au capacitățile necesare pentru a menține securitatea în Golful Persic, în strâmtoarea strategică Hormuz și în Marea Oman și pentru a garanta securitatea fluxului energetic prin regiune", se mai arată în comunicat.

"Falsa coaliție extra-regională condusă de SUA nu va reuși să contribuie la asigurarea stabilității și securității, dar va perturba ordinea și securitatea regională", se mai arată în mesaj.

"Prezența SUA și înființarea de baze militare în regiune au fost principalele cauze ale insecurității, a mișcărilor ilegale și actelor teroriste, adăugând că Republica Islamică a avertizat în mod repetat organele internaționale despre mișcările destabilizatoare ale Washingtonului, care contravin legii și reglementărilor internaționale", mai transmite Statul Major General al Forțelor Armate Iraniene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel