Forțele armate ale Turciei au expediat materiale medicale în Italia şi Spania, cu o aeronavă Airbus A400M (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Turcia a expediat miercuri transporturi de materiale medicale către Spania şi Italia, cele două ţări europene cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus, transmite AFP.

Un avion militar de transport Airbus A400M, încărcat cu combinezoane de protecţie, măşti şi gel hidroalcoolic a decolat de la Ankara spre Spania, de unde va zbura spre Italia, conform unui comunicat al Ministerului turc al Apărării.

Acest gest de solidaritate al autorităţilor de la Ankara se produce într-o perioadă în care însăşi Turcia se confruntă din ce în ce mai mult cu pandemia de COVID-19, notează AFP.

Turcia a înregistrat oficial 13.500 de cazuri, dintre care 2.700 doar în cursul zilei de marţi. În total 214 persoane au decedat, dintre care 46 în cursul zilei de marţi, conform Ministerului Sănătăţii de la Ankara.

În pofida acestei curbe ascendente, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a afirmat luni că Turcia este "una dintre cele mai pregătite ţări din lume pentru a lupta cu această maladie".

Autorităţile turce au luat o serie de măsuri pentru a stopa răspândirea virusului, printre care izolarea persoanelor în vârstă şi a bolnavilor cronici, închiderea şcolilor şi plasarea în carantină a unui număr de 50 de localităţi.

Primarul din Istanbul, Ekrem Imamoglu (opoziţie), a solicitat în repetate rânduri aplicarea de măsuri de izolare totală în cel mai mare oraş al Turciei, mai aminteşte AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel