Forțele americane, atacate cu pietre într-un sat din Siria

Eduard Pascu / 09 Martie 2020 / 12:44

Soldații sirieni și susținătorii guvernamentali au blocat trupele americane în încercarea lor de a trece printr-un punct de control al armatei la de nord Al-Hasakah, potrivit agenției Step News, transmite defence blog.

Presa locală a anunțat că locuitorii satului al-Kuzliya din provincia al-Hasakah au aruncat cu pietre asupra vehiculelor armatei americane.

Un videoclip postat pe site-ul agenției Step News a arătat susținători guvernamentali și soldați cu puști care blocau convoiul militar american. nepermițând celor șapte vehicule blindate să treacă prin sat. Militarii americani au fost nevoți să facă cale întoarsă și să găsească un alt traseu. Potrivit agenției, un incident similar a avut loc și cu o zi înainte.

Cu sprijinul Rusiei, trupele siriene s-au aflat în ofensivă săptămâni întregi în Idlib și în anumite părți din provinciile din Aleppo din apropiere, declanșând o criză umanitară, cu 700.000 de oameni care fug din casele lor și se îndreptă spre nord, spre granița turcă.

Tensiunile din nordul Siriei s-au intensificat în februarie după ce forțele guvernamentale siriene au atacat trupele turcești.

Vezi și: US Army a blocat din nou patrulele militare ruse din nord-estul Siriei

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy