Forțele Aeriene Ruse vor primi primul avion Su-57

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele Aeriene ale Federației Ruse vor primi primul avion de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57, până la sfârșitul anului 2019, a declarat adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko.

De când există, NATO a avut obiceiul de a da nume de cod producțiilor militare rusești. În privința avioanelor de luptă, numele de cod încep cu un F (F pentru Fighter) în timp ce ale bombardierilor cu B (B pentru Bomber), potrivit Opex 360.

Există încă și subtilități pentru a desemna un avion cu elice (spre exemplu „Bear" în cazul aparatului Tu-95) sau unul cu reacție (spre exemplu „Backfire" pentru Tu-22, sau "BlackJack" pentru Tu-160).

Revenind la Suhoi 57, noul avion rusesc de luptă de a cincea generație, destinat Forțelor Aerospațiale Ruse, NATO l-a botezat în primă fază „Frazor". Dar numele era valabil pentru avionul în stadiu de dezvoltare. Dar, cum producția sa a fost lansată, denumirea lui s-a schimbat în „Felon", care înseamnă „infractor", „delincvent", 

Primul exemplar de serie al avionului Su-57 va fi livrat până la sfârșitul anului Forțele Aeriene Ruse.

„Acesta este un eveniment remarcabil pentru forțele armate. Așteptăm această primă aeronavă de multă vreme. Cu siguranță îl vom primi în 2019. Anul viitor, ne așteptăm să primim un alt avion și atunci producția de masă va continua să crească'', a declarat Alexei Krivoruchko, ministrul adjunct al Apărării, în timpul unei„ inspecții " la uzina de aviație Komsomolsk pe Amur (KNAAZ) unde este montat Su-57 „Felon".

Un total de 76 de aeronave au fost comandate pentru a echipa trei „regimente" ale Forțelor Aerospațiale ruse. Este prevăzut ca aparatul să evolueze alături de drona de luptă SU-70 Ohotnik-B.

Cu toate acestea, nu se ştie tipul de motor care va echipa prima serie de avioane Su-57. Prototipurile aeronavei au zburat cu două modele de tip AL-41F1 Izdeliye 117, care au întâmpinat probleme. De asemenea, s-a pus problema înlocuirii lor cu două reactoare Lyulka Izdeliye 30, ambele cu 30% mai ușoare și mai eficiente.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel