Forțele Aeriene Ruse au filmat momentul interceptării lor de catre avioanele F-35 ale Norvegiei (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Avioanele de vânătoare F-35 ale Forţelor Regale Aeriene Norvegiene au interceptat, sâmbătă, pentru prima dată, două avioane rusești de recunoaștere maritimă și luptă anti-submarin Tu-142 și un avion de vânătoare MiG-31 care zburau în spațiul aerian internațional la sud de așa-numita zonă GIUK (Groenlanda-Islanda-Marea Britanie).

Videoclipul este postat de Ministerul rus al Apărării și prezintă momentul în care avioanele F-16 și F-35 ale Forţelor Regale Aeriene Norvegiene interceptează aeronavele Forțelor Aeriene Ruse, două Tu-142 și un MiG-31, în apropiere de spaţiul aerian norvegian, precizează The Barents Observer.

A fost pentru prima dată când noile F-35 ale Norvegiei identifică avioane rusești care se apropiau de spațiul lor aerian. De asemenea, după cum se poate vedea şi pe filmare, două avioane de vânătoare Typhoon britanice au preluat misiunea de monitorizare și escortare a avioanelor rusești, potrivit Airforce-Technology.

(w670)

Una dintre camerele instalate la bordul avionului rusesc Tu-142 surprinde momentul apariţiei avioanelor de luptă norvegiene F-35 

Pe parcursul zborului, cele trei avioane ruseşti au fost interceptate şi de șase avioane de luptă multi-rol Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF), fiind împiedicate să pătrundă în spaţiul aerian al Marii Britanii.

De partea cealaltă, rușii au anunțat că mai multe aeronave de tip Tu-142 și MiG-31 au efectuat, alături de un IL-78, misiuni de realimentare aeriană deasupra apelor internaționale ale Mării Norvegiei, Mării Nordului și Oceanului Atlantic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel