Forțele Aeriene Române au transportat în Italia 90.000 de măști de protecție

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a decolat sâmbătă dimineaţă de la Baza 90 Aeriană Otopeni către Milano pentru a transporta în Italia 90.000 de măşti de protecţie tip FFP 2.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale, aceste materiale sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziţionate de către ţara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane de euro semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcţia Generală Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene.

La întoarcere, aeronava va aduce în ţară echipa de medici şi asistenţi care a participat în Italia, în perioada 7 - 24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus, alături de personalul medical italian, precizează sursa citată.

Echipa de medici şi asistenţi români a fost însoţită în această misiune de un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de ofiţer de legătură, având misiunea de a facilita, împreună cu autorităţile locale, integrarea echipei româneşti în sistemul medical italian.

Decizia nr. 1313/2013/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 17 decembrie 2013 privind un mecanism de protecţie civilă al Uniunii stabileşte cadrul juridic de constituire a rescEU - rezerva de capacităţi a Uniunii Europene, ce vizează oferirea de asistenţă în situaţii în care capacităţile existente la nivel naţional şi cele angajate de statele membre nu sunt în măsură să asigure un răspuns eficace în caz de dezastre naturale şi provocate de om. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel