Forțele Aeriene Regale Norvegiene au intrat în posesia primului elicopter de război antisubmarin NH90 NFH

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Norvegia pregătește primul elicopter NH90 NFH pentru misiunile de război antisubmarin (ASW). Norvegia a primit primului elicopter NH90 NFH în luna august anul trecut.

Royal Norwegian Air Force (RNAF) are experiență în operarea elicopterelor Westland Lynx, aflate în prezent în dotarea flotei sale navale. Cu toate acestea, elicopterelor Westland Lynx nu au capacitate de ASW, potrivit CombatAircraft.com.

RNAF nu avea experiență în misiuni şi operaţiuni de război antisubmarin (ASW), în special în utilizarea unui sonar care este lansat şi scufundat de la bordul unui elicopter.

Forțele Aeriene Regale Norvegiene a fost nevoită să apeleze la Nova Systems, cu sediul în Australia, pentru a primi asistentă, suport şi instruire privind utilizarea acestui tip de elicopter.

În baza unui contract în valoare de valoare de 15 milioane de euro, Nova Systems, concentrată în primul rând pe dezvoltarea și introducerea în serviciu a variantei antisubmarine (NFH) a elicopterului, pune la dispoziţia RNAF o echipă de operatori, ingineri și specialiști în software.

Nova oferă asistență la fața locului forțelor aeriene la o unitate de operare construită special pentru elicoptere, la baza navală Haakonsvern din Bergen, iar echipa sa de specialişti poate fi prezentă la bordul fregatelor din clasa Fridtjof Nansen, pentru a oferi sprijin direct pentru activitățile de dezvoltare operațională.

Norvegia are deja o flotă de opt NH90 pe care le folosește în misiuni de căutare și salvare maritime.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel