Forțele Aeriene Israeliene au atacat ţinte în Siria pentru a împiedica un atac al dronelor iraniene (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Aviaţia israeliană a lansat lovituri în Siria pentru a împiedica o forţă iraniană să lanseze un atac împotriva Israelului cu drone încărcate cu explozibili, a anunţat armata israeliană în noaptea de sâmbătă spre de duminică, relatează AFP.

Aviaţia israeliană ''a fost în măsură să împiedice o tentativă iraniană a forţei al-Quods (unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei) de a lansa un atac din Siria împotriva unor ţinte din nordul Israelului cu drone ucigaşe'', a declarat un purtător de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus.



Potrivit acestui purtător de cuvânt, raidul israelian a avut loc la Aqraba, la sud-est de Damasc, şi a vizat ''mai multe ţinte teroriste şi instalaţii militare aparţinând forţei Al-Quods precum şi unor miliţii şiite''.

Armata israeliană a blocat joi o încercare anterioară de a lansa un atac cu drone, a spus el, fără a oferi detalii. ,,Ameninţarea a fost semnificativă şi aceste drone ucigaşe au reuşit să lovească ţinte cu o eficienţă reală'', a spus el.

De asemenea, Conricus a menționat că utilizarea de drone „kamikaze" setate să lovească tintele vizate este o tactică nouă și „diferită" pe care Gardienii Revoluției din Iran o folosesc, precizează Times of Israel.

(w670)

Deși Israel operează regulat în Siria, rareori își recunoaște acțiunile atât de rapid

Într-o declarație emisă la doar câteva minute după ce armata israeliană a anunțat greva, prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu a salutat „efortul operațional major" al armatei. "Iranul nu are imunitate nicăieri", a spus el, potrivit The Guardian.

Sirienii susţin că au fost atacaţi de rachete israeliene

Apărarea antiaeriană a armatei siriene a intrat sâmbătă seara în acţiune pentru a contracara ″rachete israeliene″⁣ care vizau împrejurimile capitalei Damasc, a anunţat o sursă militară citată de media de stat şi care a dat asigurări că majoritatea au fost doborâte înainte de a-şi atinge ţintele, relatează AFP.

Un corespondent al AFP la Damasc a auzit mai multe explozii puternice înainte ca agenţia oficială de ştiri Sana să anunţe că ″apărarea antiaeriană a doborât ţintele inamice pe cerul Damascului″⁣. Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a declarat că este vorba de ″⁣posibile lovituri aeriene ale Israelului″⁣.

Israelul a efectuat sute de lovituri în Siria de la începutul războiului în această ţară în 2011, cele mai multe vizând ţinte iraniene sau ale grupării şiite proiraniene Hezbollah, potrivit statului evreu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel