Forțele Aeriene din Rusia testează un vehicul de transport fără pilot

Eduard Pascu / 02 iul 2019 / 12:50

În cadul expoziției de tehnică militară de la Kubinka de lângă Moscova a fost prezentat un vehicul fără pilot care poate transporta trupe. Acesta a intrat deja în teste la Forțele Aeriene ale Rusiei.

O sursă din serviciul militar al Forțelor aeriene ale Rusiei (VDV) a declarat că se testează vehiculul terestru fără pilot din Mars A-800 (UGV) prezentat la expoziția de apărare a armatei din 2019, desfășurată la Kubinka lângă Moscova, în perioada 25-30 iunie.

"Robotul Mars A-800 este în teste acum la VDV", a spus sursa. "Platforma a trecut deja prin câteva teste efectuate la o serie de școli de soldați parașutiști Ryazan."

Modelul Mars A-800 a fost dezvoltat de Biroul de Design Aurora și se bazează pe modelul Ryasan. UGV este conceput pentru a oferi suport pe câmpul de luptă și poate transporta până la șase soldați complet echipați.

Mars A-800 cântărește 950 kg și poate transporta o sarcină utilă de 500 kg. UGV poate atinge o viteză maximă de până la 35 km/h și poate traversa cursuri de apă cu viteza de 5 km/h. Poate fi operat la temperaturi între - 40° C și + 40° C și este controlat de un singur operator prin intermediul unui canalul radio.

Vezi și: Rusia. Mortierul autopropulsat Taifun-VDV calibru 82 mm

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy