Forțele Aeriene ale SUA au cumpărat simulatoare de scene virtuale de luptă

Eduard Pascu / 28 iun 2019 / 17:23

MetaVR a anunțat pe 28 iunie că a semnat un contrat cu Forțele Aeriene ale SUA pentru vânzarea unor simulatoare MPEG-9 Reaper care să genereze scene virtuale de luptă.

Compania a anunțat că Centrul comun de tehnologie al armatei americane și Laboratorul de integrare a sistemelor (JSIL) au achiziționat alte licențe de 86 de generații MetaVR pentru generarea de scene virtuale (VRSG) necesare simulatoarelor pentru pilotarea dronelor.

Software-ul VRSG este utilizat în MALET-JSIL Aircrew Trainer (MJAT) al Forțelor Aeriene - o capabilitate de antrenament plug-and-play care transformă o stație de comandă la sol MQ-9 (GCS) într-un simulator de antrenament.

În cadrul acestor simulatoare MJAT, este inclus VRSG care face parte din software-ul AFSERS capabil să stimuleze software-ul tactic de control al vehiculelor pentru a emula funcțiile Groun Control Sistems: controlul vehiculului aerian, controlul încărcăturii utile, controlul armelor, comunicații, transmisia de date video și planificare misiunii. 

Cu capacitatea sa de multiplicare a forței de a permite operatorilor RPA să se antreneze pe hardware-ul actual al GCS al aeronavelor, folosind sisteme ISR reale și interacționând cu simulatoare JTAC în rețea, MJAT încorporat oferă Forței Aeriene SUA o metodă flexibilă și rentabilă pentru a "instrui în luptă". MJAT oferă de asemenea operatorilor RPA abilitatea de a efectua formare de simulare ca parte a pregătirii pentru calificare și continuare.

VRSG împărtășește o bază de referință comună cu Simulările Battlespace "Modern Air Combat Environment (MACE), care este folosită pe toate simulatoarele MJAT pentru crearea de scenarii și generarea de forțe inamice complet / semi-automatizate. Această cuplare îmbunătățește interoperabilitatea între sistem și coordonator. Această interoperabilitate este esențială în mediul de instruire simulat, pentru a se plia pe interacțiunea forțelor comune și colaborarea dintre operatorii de senzori Reaper și JTAC-uri în timpul misiunilor de luptă reale.

"MJAT permite Forțelor Aeriene ale SUA să maximizeze în orice moment utilizarea GCS-ului MQ-9 Reaper, pentru a direcționa resursele existente către operațiuni desfășurate sau pentru capacități de instruire, în conformitate cu cererea de schimbare", a comentat Garth Smith, președintele MetaVR.

Vezi și: Iranul avertizează SUA să nu încerce să-i încalce frontierele

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy