Forțele Aeriene ale SUA au cumpărat simulatoare de scene virtuale de luptă

Eduard Pascu |
Data publicării:

MetaVR a anunțat pe 28 iunie că a semnat un contrat cu Forțele Aeriene ale SUA pentru vânzarea unor simulatoare MPEG-9 Reaper care să genereze scene virtuale de luptă.

Compania a anunțat că Centrul comun de tehnologie al armatei americane și Laboratorul de integrare a sistemelor (JSIL) au achiziționat alte licențe de 86 de generații MetaVR pentru generarea de scene virtuale (VRSG) necesare simulatoarelor pentru pilotarea dronelor.

Software-ul VRSG este utilizat în MALET-JSIL Aircrew Trainer (MJAT) al Forțelor Aeriene - o capabilitate de antrenament plug-and-play care transformă o stație de comandă la sol MQ-9 (GCS) într-un simulator de antrenament.

În cadrul acestor simulatoare MJAT, este inclus VRSG care face parte din software-ul AFSERS capabil să stimuleze software-ul tactic de control al vehiculelor pentru a emula funcțiile Groun Control Sistems: controlul vehiculului aerian, controlul încărcăturii utile, controlul armelor, comunicații, transmisia de date video și planificare misiunii. 

Cu capacitatea sa de multiplicare a forței de a permite operatorilor RPA să se antreneze pe hardware-ul actual al GCS al aeronavelor, folosind sisteme ISR reale și interacționând cu simulatoare JTAC în rețea, MJAT încorporat oferă Forței Aeriene SUA o metodă flexibilă și rentabilă pentru a "instrui în luptă". MJAT oferă de asemenea operatorilor RPA abilitatea de a efectua formare de simulare ca parte a pregătirii pentru calificare și continuare.

VRSG împărtășește o bază de referință comună cu Simulările Battlespace "Modern Air Combat Environment (MACE), care este folosită pe toate simulatoarele MJAT pentru crearea de scenarii și generarea de forțe inamice complet / semi-automatizate. Această cuplare îmbunătățește interoperabilitatea între sistem și coordonator. Această interoperabilitate este esențială în mediul de instruire simulat, pentru a se plia pe interacțiunea forțelor comune și colaborarea dintre operatorii de senzori Reaper și JTAC-uri în timpul misiunilor de luptă reale.

"MJAT permite Forțelor Aeriene ale SUA să maximizeze în orice moment utilizarea GCS-ului MQ-9 Reaper, pentru a direcționa resursele existente către operațiuni desfășurate sau pentru capacități de instruire, în conformitate cu cererea de schimbare", a comentat Garth Smith, președintele MetaVR.

Vezi și: Iranul avertizează SUA să nu încerce să-i încalce frontierele

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel