Forțele aeriene ale Statelor Unite au testat cu succes bomba antibuncăr GBU-57- Video

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele aeriene ale Statelor Unite, US Air Force, au exersat, săptămâna trecută, lansarea a două bombe de 13 tone tip GBU-57A / B "bunker buster" de la bordul bombardierului B-2 Spirit. Înregistrarea video realizată de pe un avion care zbura alături a fost postată pe YouTube.

În cadrele redate cu încetinitorul se vede cum proiectilul iese din interiorul bombardierului și aterizează exact în sectorul indicat.

Proiectilul GBU-57 a fost construit în 2007 în calitate de bombă anti-buncăr. Principala misiune a armei este de a distruge uzinele de îmbogățire a uraniului din Iran, dar și obiectivele militare din Coreea de Nord.

Noul model va fi mult mai eficient împotriva țintelor bine protejate și ascunse adânc sub pământ. Bomba de tip  GBU-57 cu o greutate de peste 13 tone, dintre care 2,5 tone explozibil, are capacitatea de a pătrunde în sol până la o adâncime de 61 de metri și poate fi lansată doar de bombardierul B-2.

(w670)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel