Forțele Aeriene Argentiniene a primit încă un avion de antrenament FMA IA-63 Pampa III

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion FMA IA-63 Pampa III
Avion FMA IA-63 Pampa III

Forțele Aeriene Argentiniene (Fuerza Aerea Argentina - FAA) au primit în serviciu cel de-al șaselea avion pentru antrenament și luptă ușoară FMA IA-63 Pampa III, a anunțat Ministerul Apărării, transmite Janes.

Noua aeronavă Pampa III are numărul de serie A-705 (1033) și este a treia și ultima din al doilea lot comandat până acum de la Fabrica Argentina de Aviones (FAdeA). Aceasta a fost alocată Brigăzii 6 cu sediul la Tandil, la sud de capitala Buenos Aires. Alături de precedentele cinci aeronave primite, noul avion va fi folosit pentru antrenament precum și pentru protejarea spațiului aerian în zona de nord a țării.

Primul lot format din trei aeronave a fost livrat către FAA în 2018. Acest al doilea lot a fost contractat în martie 2019 pentru 21,9 milioane de dolari.

Pampa III este cea mai recentă variantă a aeronavei Pampa, a cărei dezvoltare a debutat la începutul anilor '80, iar primul zbor a avut loc în octombrie 1984. Pampa este o aeronavă în tandem, cu un singur motor și cu o capacitate de atac ușoară. Pampa III este echipat cu un motor Honeywell TFE731-40-2N îmbunătățit și avionică digitală. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel