Fondatorul gigantului Alibaba a reapărut după luni de anchetă a autorităților chineze

Eduard Pascu |
Data publicării:
Fondatorul Alibaba Jack Ma sursa foto: Twitter
Fondatorul Alibaba Jack Ma sursa foto: Twitter

După luni de tăcere, magnatul chinez Jack Ma a apărut public miercuri adresându-se unui forum pentru profesori, asta în timp ce afacerile sale sunt cercetate în amănunt de autoritățile chineze.

Jack Ma a fost prezent online la ceremonia de premiere a profesorilor din mediul rural la care au participat cel puțin 100 de cadre didactice. Știrea a fost prezentată primă dată de site-ul Tianmu News din provincia Zhejiang din estul Chinei, unde are sediul central Alibaba, iar la scurt timp, acțiunile Alibaba au crescut pe bursă, transmite Anadolu.

Jack Ma, fost profesor de engleză este cel care a pus bazele gigantului chinez de comerț electronic Alibaba.

"Din cauza pandemiei de coronavirus, nu ne-am putut întâlni anul acesta la Sanya", a declarat Jack Ma conform cotidianul South China Morning Post.

Liderii grupului Jack’s Ant, o ramură a Alibaba, au fost interogați de autoritățile de reglementare financiară din China, pe 2 noiembrie anul trecut, când Ant planifica o listare duală pe bursele din Shanghai și Hong Kong. Ancheta a venit pe fondul dorinței Chinei de a deține monopol pe internet.

Jack a tăcut de atunci și au apărut multe informații că ar fi putut fi reținut de autoritățile chineze.

Ultima dată, în octombrie 2020, Jack Ma a fost în centrul atenției când a descris băncile chineze că funcționează cu mentalitate de "amanet” în cadrul summitului Bund de la Shanghai, a precizat cotidianul Global Times.

Citește și: Violențe la Hong Kong, sute de arestări. Pompeo: Hong Kong-ul nu mai are o mare autonomie față de China

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel