Focuri de armă în Nagorno-Karabah. Rusia semnalează o încălcare a armistițiului

Tudor Curtifan / 12 dec 2020 / 20:42

Armata rusă a semnalat azi o încălcare o armistiţiului care a pus capăt în noiembrie luptelor dintre Azerbaidjan şi Armenia din regiunea separatistă Nagorno-Karabah, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Un caz de încălcare a armistiţiului a fost semnalat la 11 decembrie (vineri) în districtul Hadrut", a precizat Ministerul rus al Apărării, care a desfăşurat forţe de menţinere a păcii la faţa locului, conform unui comunicat publicat sâmbătă.

Declaraţiile survin în contextul în care armata armeană a raportat "atacuri" ale Azerbaidjanului în direcţia a doua sate rămase sub controlul forţelor din Nagorno-Karabah.

Într-un comunicat, Ministerul azer al Apărării a denunţat "provocările" armene, adăugând că au fost luate "contramăsuri corespunzătoare".

Potrivit acestei surse, "armistiţiul este respectat în prezent".

Un purtător de cuvânt al forţelor ruse de menţinere a păcii, citat de agenţia de presă RIA Novosti, a confirmat sâmbătă că au existat "schimburi de focuri de armă automată". El a adăugat că le-au fost transmise apeluri "rapide" celor două părţi pentru a respecta armistiţiul.

Anterior în cursul zilei de sâmbătă, forţele din Nagorno-Karabah au anunţat că trei dintre luptătorii lor au fost răniţi într-un atac al forţelor azere.

Trupe azere au atacat vineri seară combatanţi armeni şi "trei au fost răniţi în schimbul de focuri care a urmat", a transmis Ministerul Apărării din regiune.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy