Focuri de armă în Nagorno-Karabah. Rusia semnalează o încălcare a armistițiului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Armata rusă a semnalat azi o încălcare o armistiţiului care a pus capăt în noiembrie luptelor dintre Azerbaidjan şi Armenia din regiunea separatistă Nagorno-Karabah, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Un caz de încălcare a armistiţiului a fost semnalat la 11 decembrie (vineri) în districtul Hadrut", a precizat Ministerul rus al Apărării, care a desfăşurat forţe de menţinere a păcii la faţa locului, conform unui comunicat publicat sâmbătă.

Declaraţiile survin în contextul în care armata armeană a raportat "atacuri" ale Azerbaidjanului în direcţia a doua sate rămase sub controlul forţelor din Nagorno-Karabah.

Într-un comunicat, Ministerul azer al Apărării a denunţat "provocările" armene, adăugând că au fost luate "contramăsuri corespunzătoare".

Potrivit acestei surse, "armistiţiul este respectat în prezent".

Un purtător de cuvânt al forţelor ruse de menţinere a păcii, citat de agenţia de presă RIA Novosti, a confirmat sâmbătă că au existat "schimburi de focuri de armă automată". El a adăugat că le-au fost transmise apeluri "rapide" celor două părţi pentru a respecta armistiţiul.

Anterior în cursul zilei de sâmbătă, forţele din Nagorno-Karabah au anunţat că trei dintre luptătorii lor au fost răniţi într-un atac al forţelor azere.

Trupe azere au atacat vineri seară combatanţi armeni şi "trei au fost răniţi în schimbul de focuri care a urmat", a transmis Ministerul Apărării din regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel