Focar de Covid-19 la bordul portavionului HMS Queen Elizabeth

Eduard Pascu / 09 sep 2020 / 09:12

Portavionul HMS Queen Elizabeth a amânat plecarea din baza Portsmouth după ce membrii echipajului care au fost testați au fost depistați pozitiv cu Covid-19.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că marinarii infectați - mai puțin de 10 în număr - au fost debarcați și izolați la țărm. Conform BBC, portavionul, care are un echipaj de 1.000 de marinari era programat să plece din bază luni pentru exerciții de antrenament.
Marinarii care au avut contact cu colegii lor infectați au fost izolați la bordul navei de 3 miliarde de lire sterline. Royal Navy a transmis că testele pozitive au fost detectate în timpul pregătirilor „de rutină”.
„Cei afectați au fost izolați și lucrează cu sistemul NHS Test and Trace pentru a se asigura că virusul nu se răspândește mai mult”, a spus un purtător de cuvânt.
Nava de război cu un deplasament de 65.000 de tone, cea mai mare construită în Marea Britanie, trebuia să părăsească Portsmouth marți.
Ministerul Ministerului Sănătății a declarat că decizia de plecare va fi lăsată în sarcina comandantului portavionului, căpitanul Angus Essenhigh.
HMS Queen Elizabeth are programate o serie de exerciții de antrenament pe mare înainte de a reveni la bază pentru aprovizionare și de a pleca pentru exerciții internaționale majore.

Citește și: O viziune asupra Statului Major al Royal Navy

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy