Flotila rusă din Marea Caspică a scos pe mare toate navele purtătoare de rachete Kalibr

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 27.04.2021, că, o grupare navală de atac a Flotilei din Marea Caspică, formată din fregata Daghestan și navele mici purtătoare de rachete Grad Sviyazhsk, Uglich și Veliky Ustyug, a ieșit din punctul de dislocare permanentă și se deplasează pentru desfășurarea în poligoanele maritime indicate.

În cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, echipajele navelor vor îndeplini misiuni de instrucție și luptă privind organizarea comunicațiilor și a apărării antiaeriene. De asemenea, marinarii vor desfășura activități de luptă pentru vitalitatea navelor, în timpul deplasării pe mare. Toate activitățile vor fi executate în condiții cât mai apropiate de cele de luptă, prin crearea de perdele de fum și de ținte false.

Navele Flotilei din Marea Caspică vor executa și trageri de artilerie cu instalațiile AK-630 și AK-176 asupra unor ținte-scut tractate.

Exercițiile tactice de control pe mare vor reprezenta etapa finală de pregătire pentru luptă a navelor Flotilei din Marea Caspică, în perioada de instrucție de iarnă.

Comentariul autorului: Este interesant de remarcat faptul că cele patru nave de luptă sunt toate platformele purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr din dotarea Flotilei din Marea Caspică. Acestea au fost întrebuințate de mai multe ori în timpul campaniei din Siria, când au executat atacuri cu rachete 3M14 din Marea Caspică asupra unor ținte de pe teritoriul sirian, la distanțe de peste 1.400 de kilometri.

Având în vedere bătaia rachetelor, acestea pot fi folosite și în cazul unui conflict armat în Regiunea Mării Negre. În plus, în caz de necesitate, navele pot fi aduse, pe canalul Volga-Don, în Marea Azov sau în Marea Neagră.

În ultimii ani, navele purtătoare de rachete Uglich și Veliky Ustyug au îndeplinit misiuni în Marea Mediterană, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. De asemenea, nava Veliky Ustyug a fost deplasată, pe apele interne, la Sankt Petersburg, unde a participat la Parada navală organizată de Forțele Navale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel