Flotila rusă din Marea Caspică a efectuat lansări cu rachete de croazieră de tip Kalibr asupra unor ținte terestre

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 07.10.2021, nave de luptă aparținând Flotilei din Marea Caspică au efectuat lansări de rachete de croazieră de tip Kalibr asupra unor ținte terestre.

“Pe timpul unui exercițiu planificat, în cadrul verificării finale a nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor în anul de instrucție 2021, o grupare navală de asalt aparținând Flotilei din Marea Caspică a executat lansări de rachete din acvatoriul Mării Caspice cu complexul Kalibr-NK asupra unor ținte terestre. Țintele, care au imitat obiective ale adversarului și au fost amplasate pe litoralul Insulei Cecenia, au fost lovite cu succes. Echipajul navei mici purtătoare de rachete Veliky Ustyug a executat lansări practice de rachete de croazieră Kalibr, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția RIA Novosti.

După cum au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud, navele mici purtătoare de rachete Grad Sviyazhsk și Uglich au efectuat lansări electronice de rachete. Controlul asupra modului de îndeplinire a misiunilor de pregătire pentru luptă a fost asigurat de fregata Daghestan.

În vederea asigurării securității, pe timpul tragerilor, a fost închis pentru navigația civilă un raion maritim cu o suprafață de peste 1.500 de mile marine (aproximativ 2.500 de kilometri pătrați). La închiderea acestuia au participat aproximativ 15 nave de luptă și auxiliare din compunerea Flotilei din Marea Caspică.

Analiza și evaluarea misiunilor de pregătire pentru luptă îndeplinite pe mare va fi efectuată de către Comandamentul flotilei, după revenirea navelor în punctele de dislocare, în baza datelor obținute de mijloacele tehnice de supraveghere și control.

Comentariul autorului: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un scurt material video cu cadre din timpul lansării practice a unei rachete Kalibr de la bordul navei mici purtătoare de rachete Veliky Ustyug.

În compunerea Flotilei din Marea Caspică se află patru platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, respectiv fregata Daghestan și navele mici purtătoare de rachete Veliky Ustyug, Grad Sviyazhsk și Uglich. Toate acestea au fost întrebuințate în timpul campaniei militare din Siria, executând atacuri împotriva unor obiective terestre ale insurgenților. Primul dintre acestea a fost efectuat pe 07.10.2015, din Marea Caspică, la o distanță de aproximativ 1.400 de kilometri.

În ultimii ani, navele mici purtătoare de rachete ale Flotilei din Marea Caspică au început să iasă din acvatoriul Mării Caspice și să se deplaseze pe Canalul Volga-Don în Marea Neagră și ulterior chiar în Marea Mediterană. În aceste condiții, platformele purtătoare de rachete de croazieră Kalibr ale Flotilei din Marea Caspică trebuie luate în calcul inclusiv ca o amenințare la adresa securității României.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel