Flotila Fluvială împlinește 125 de ani de la înființare

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Flotila Fluvială
Sursa foto: Flotila Fluvială

Flotila Fluvială ”Mihail Kogălniceanu” aniversează azi, 01 aprilie, 125 de ani de la înființarea primei structuri militare fluviale a Forțelor Navale Române, în anul 1896, când, sub semnătura Regelui Carol I, a intrat în vigoare ”Tabloul de repartizare a ofițerilor Flotilei pe corpuri și servicii în anul 1896-1897”, prima formă oficială de organizare a Diviziei de Dunăre, cu responsabilități în transportul trupelor și menținerea libertății de navigație pe Dunăre, ca o măsură esențială pentru apărarea independenței statului român.

Comandamentul Flotilei Fluviale ”Mihail Kogălniceanu” continuă tradițiile Diviziei de Dunăre și are în subordine două divizioane de nave de luptă, un divizion de nave sprijin logistic și un regiment de infanterie marină, structuri cu care este în măsură să desfășoare acțiuni militare, pe timp de pace sau în caz de agresiune armată, în zona de responsabilitate fluvială și lagunară a României, se arată în comunicatul Forțelor Navale.

Momentul a fost marcat și de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă care a transmis pe Facebook: ”Se împlinesc, astăzi, 125 de ani de la înființarea Comandamentului Flotilei Fluviale Mihail Kogălniceanu, continuatorul tradițiilor Corpului Flotilei de Dunăre. Armata României se poate mândri astăzi cu o flotilă fluvială modernizată permanent în ultimii ani! La ceas aniversar, Comandamentul Flotilei Fluviale se prezintă ca o structură de bază a Forțelor Navale Române, demonstrând o foarte bună pregătire profesională și dăruire, în toate activitățile desfășurate cu aliații NATO, UE sau structuri similare ale unor state partenere. Cu prilejul sărbătoririi a 125 de ani de activitate a Comandamentului Flotilei Fluviale, vă felicit pentru profesionalismul, responsabilitatea şi devotamentul de care dați dovadă în executarea misiunilor şi vă urez sănătate şi realizări deosebite în tot ce întreprindeți. La mulţi ani şi bun cart înainte!”

 

La mulți ani Flotilei Fluviale! Se împlinesc, astăzi, 125 de ani de la înființarea Comandamentului Flotilei Fluviale...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Miercuri, 31 martie 2021

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel