Flota rusă de Nord desfășoară exerciții de amploare, în replică la manevrele NATO din Norvegia

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat că, pe 14.03.2023, în cadrul flotei a început executarea unui antrenament de comandament și stat major, la care participă aproximativ 20 de nave de luptă și auxiliare, ce vor desfășura exerciții practice cu trageri de luptă.

“La antrenamentul de comandament și stat major participă forțe și mijloace din cadrul componentelor de suprafață și submarine ale Flotei de Nord, armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană, precum și Trupelor de Apărare de Coastă. În total, la acesta vor lua parte aproximativ 50 de unități de tehnică militară și specială, până la cinci aparate de zbor, precum și 20 de nave de luptă și auxiliare”, se arată într-un comunicat de presă al Flotei de Nord, preluat de agenția Interfax.

După cum au precizat reprezentanții ruși, partea practică a antrenamentului va dura câteva zile. Activitățile au un caracter planificat, desfășurându-se sub conducerea comandantului Flotei de Nord, amiral Aleksandr Moiseev.

“În timpul activităților de pregătire pentru luptă, vor fi elaborate o serie de normative și se vor desfășura acțiuni în compunerea grupărilor de forțe întrunite, cu executarea practică de trageri de artilerie și lansări de rachete”, au menționat reprezentanții Flotei de Nord.

Potrivit precizărilor acestora, “în cadrul antrenamentului, organele de conducere militară ale Flotei de Nord vor desfășura activități privind conducerea forțelor în scopul apărării frontierei arctice a Federației Ruse”.

Comentariul autorului: Probabil, exercițiile de amploare începute de Flota rusă de Nord reprezintă o reacție la manevrele NATO aflate în curs de desfășurare în Norvegia. Recent, trupele aliate au demarat executarea simultană a trei exerciții militare în zona arctică, între care Joint Viking / Joint Warrior.

La activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate pe teritoriul norvegian și în apele Mării Norvegiei au participat deja, în mai multe rânduri, și bombardierele strategice americane de tip B-52H staționate la Baza Aeriană Moron din Spania.

Pentru monitorizarea situației din regiune, Rusia a trimis în misiune două avioane de patrulare antisubmarin de tip Il-38 din dotarea Flotei de Nord.

Sursa: militarynews.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel