Flota de Nord a Rusiei a executat misiuni de căutare de submarine în Marea Barents - Video

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forțele antisubmarine ale Flotei de Nord ale Rusiei au început un exercițiu masiv de neutralizare a amenințării submarine a inamicului simulat în zona mării mijlocii. Două grupuri de nave de atac și căutare ale bazei navale din Kola au constituit forțele combinate care au acționat în Marea Albă pentru depistarea unor submarine mici Onega, Brest, Snezhnogorsk și Yunga care, conform scenariului au intrat în zona de frontieră prin Marea Barents. Potrivit serviciului de presă, în cadrul exercițiului, echipajele navelor vor căuta submarine în cooperare cu avioanele IL-38 și Tu-142 și cu submarinele Flotei de Nord. 

De asemenea, marinarii și piloții vor practica căutarea și detectarea inamicului subacvatic, urmărirea și menținerea contactului cu el înainte de a îl constrânge să iasă la suprafață, combaterea unui atac și a distrugerii submarinului inamic. „În ultimele etape ale exercițiului, echipajele navelor și aeronavelor antisubmarine vor lansa torpile și arunca bombe”, se arată în raport.

O sursă a ministerului a precizat că exercițiul, desfășurat în apele internaționale ale Mării Norvegiei și Mării Barents, va dura câteva zile. "Unele zone, unde se desfășoară exercițiul de luptă, sunt închise navigării civile", spune serviciul de presă.

De asemenea, o sursă din cadrul Flotei a spus că, în timpul exercițiului, echipajele avioanelor MiG-31BM din regimentului de aviație al Flotei de Nord au furnizat cu succes acoperirea aeriană pentru aeronavele antisubmarine Tu-142 și IL-38. "Zborurile pentru căutarea submarinelor inamice simulate au fost efectuate în spațiul aerian internațional peste Marea Barents și Marea Norvegiei. Echipajele MiG-31 au escortat aeronava și au practicat tehnici de luptă aerienă", se arată în raport.

Potrivit serviciului de presă, șase echipaje au efectuat misiuni de zbor, toate în condiții meteorologice nefavorabile. "Pănă acum MiG-urile 31 au efectuat nouă zboruri, stând peste 10 ore în aer și acoperind o distanță de peste 12.500 km", se mai arată în raport.

În primăvară, în aceeași zonă a mai avut loc un exercițiu similar.

 

Vezi și: Distrugătorul american USS Porter a intră în Marea Neagră (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel