Finlanda vrea o flotă puternică pentru a face faţă Rusiei în Marea Baltică

S.I. Catalin |
Data publicării:

Finlanda intenționează să-și mărească bugetul dedicate modernizării forţelor navale în 2020, ca parte a unui efort cuprinzător și ambițios de a-și aprofunda prezența în Marea Baltică și în Golful Botnia.

Programul Squadron 2020 în valoare de 1,5 miliarde de dolari al Marinei finlandeze se axează pe dezvoltarea securităţii în Marea Baltica, care ar putea găzdui într-o zi un conflict militar între Rusia și NATO. Ca parte a programului de înzestrare Squadron 2020 este şi achiziția planificată a unui nou sistem de rachete de suprafață.

O parte cheie a programului este achiziționarea a patru corvete Clasa Pohjanmaa, cu capacitatea de a vâna submarine și dotate cu arme și sisteme de rachete navă-aer ESSM şi rachete anti-navă de tip Gabriel. Proiectul are un plus de importanță pentru armată, deoarece înseamnă că apărarea maritimă a Finlandei se va baza pe navele din clasa Pohjanmaa, potrivit Defense News.

În septembrie, Ministerul finlandez al Apărării a numit companiile Rauma Marine Constructions (RMC) și Saab principalii parteneri contractuali selectaţi pentru construirea și livrarea navelor din clasa Pohjanmaa în cadrul Programului Squadron 2020. RMC și filiala să RMC Defense Oy urmează să construiască navele în Finlanda. Valoarea totală a contractului atribuit nu mai pentru construirea navelor este de 720 milioane dolari. Saab va furniza sisteme de luptă pentru corvetele din clasa Pohjanmaa în cadrul unui contract în valoare de 460 milioane dolari.

 

Construcția navelor urmează să înceapă în 2022

 

Cele patru nave vor fi operaționale până în 2028. Programul Squadron 2020 prevede ca cele patru corvete din clasa Pohjanmaa, împreună cu navele din clasa Hamina ale Marinei Finlandeze, să constituie coloana vertebrală a Forţelor Navale Finlandeze, începând cu mijlocul anilor 2020.

Noile corvete din clasa Pohjanmaa sunt destinate a fi utilizate în Marea Baltica pentru a contribui la consolidarea întregul sistem de apărare al Finlandei, având în vedere că sistemele navelor vor fi pe deplin interoperabile cu cele ale Armatei și Forțelor Aeriene finlandeze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel