Finlanda şi Suedia sunt optimiste în ce priveşte aprobarea de către Ungaria a cererilor lor de aderare la NATO

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, şi-a exprimat miercuri încrederea că Ungaria va ratifica cererea sa de aderare la NATO, în urma unei convorbiri telefonice cu premierul ungar Viktor Orban, relatează Reuters.

"E bine că Finlanda poate conta pe Ungaria în ce priveşte ratificarea (candidaturii noastre) la NATO. Aştept cu nerăbdare să ne consolidăm conexiunea fino-ugrică şi ca aliaţi", a transmis Niinisto pe Twitter, referindu-se la originile comune ale limbilor vorbite în cele două ţări.

Finlanda şi Suedia au cerut în mai aderarea la NATO în răspuns la invazia Rusiei din Ucraina, dar au întâmpinat obiecţii din partea Turciei. Turcia şi Ungaria sunt singurele state membre ale NATO care nu au aprobat încă cererile de aderare ale celor două ţări nordice.

Ulterior miercuri şi ministrul de externe al Suediei, Tobias Billstrom, şi-a manifestat optimismul în ce priveşte ratificarea de către Ungaria a cererii de aderare la NATO a ţării sale.

Într-o conferinţă de presă la Helsinki în marja unei reuniuni a Consiliului nordic desfăşurată la Helsinki, Billstrom a amintit că a discutat cu câteva zile în urmă cu omologul său ungar Peter Szijjarto, discuţie ce a prilejuit "remarci pozitive".

"Vedem un pas înainte pozitiv şi progresiv în ce priveşte ratificarea de către Ungaria a cererilor de aderare la NATO ale Suediei şi Finlandei", a conchis acesta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel