Finlanda și SUA vor desfășura exerciții aeriene comune la 50 de kilometri de frontiera cu Federația Rusă

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Forțelor de Autoapărare din Finlanda a informat, pe 08.02.2021, că Forțele Aeriene finlandeze, în cooperare cu Forțele Aeriene ale SUA, vor desfășura exerciții în proximitatea frontierei rusești.

Potrivit comunicatului de presă, în timpul activităților de pregătire pentru luptă, piloții finlandezi de pe avioanele de vânătoare F/A 18 Hornet vor îndeplini misiuni de realimentare în aer. Ținând cont de faptul că Forțele Aeriene ale Finlandei nu dispun de avioane-cisternă, la exercițiu vor participa avioane americane de tip KC-135 Stratotanker dislocate la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie.

Exercițiile aeriene se vor desfășura în perioada 09-10 februarie, într-o zonă aflată la numai 50 de kilometri de frontiera cu Federația Rusă.

“Piloții avioanelor F/A 18 Hornet aparținând Forțelor Aeriene ale Finlandei se vor antrena cu avioane cisternă KC-135 Stratotanker din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA. Exerciții similare se desfășoară de două ori pe an. Acestea au ca scop perfecționarea deprinderilor piloților Aviației de Vânătoare în ceea ce privește realimentarea în aer a aeronavelor”, se precizează în comunicatul de presă.

Deși Finlanda nu este stat membru NATO, aceasta cooperează foarte strâns cu forțele alianței, participând la exerciții și operații comune. În anul 2016, Finlanda și SUA au semnat un acord de cooperare în domeniul apărării, asumându-și un angajament pentru relații mai strânse în plan militar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel