Filipine cumpără sistemul de rachete supersonice BrahMos

Eduard Pascu |
Data publicării:

Secretarul Apărării Naționale din Filipine, Delfin Lorenzana, a anunțat că țara sa urmează să comande sistemul de rachete supersonice BrahMos din India în 2020, ca parte a programului de modernizare a armatei, transmite Jane.

"Semnarea contractului va avea loc în 2020. Posibil în primul sau al doilea trimestru", a adăugat Lorenzana, citat de Agenția de Știri de stat din Filipine (PNA), care a adăugat că Manila caută să procure „două baterii” în cadrul înțelegerii guvernamentale.

O baterie de rachete este formată din trei lansatoare autonome mobile cu două sau trei tuburi de rachete fiecare, a transmis PNA.

Secretarul Apărării a adăugat că sistemul poate fi folosit de Forțele Aeriane Filipineze, adăugând că, odată livrat, BrahMos va fi „prima armă cu capacitate de apărare”.

Vezi și: India a plasat două baterii de rachete BrahMos la Mumbai

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel