Filiala Airbus din Marea Britanie a dat mită pentru contracte cu Garda Națională din Arabia Saudită

Eduard Pascu |
Data publicării:

O filială britanică a grupului aeronautic european Airbus a fost amendată de un tribunal de la Londra cu 28 de milioane de lire sterline (circa 32 de milioane de euro) după ce şi-a recunoscut vinovăţia într-un dosar de corupţie legat de contracte încheiate cu Garda Naţională din Arabia Saudită, relatează agenţia EFE.

Compania GPT Special Project Management, cumpărată de Airbus în anul 2007, şi-a recunoscut miercuri vinovăţia în faţa tribunalului Southwark din Londra, a anunţat Oficiul britanic privind fraudele grave (Serious Fraud Office - SFO), care a prezentat acuzaţiile în iunie 2020, după ce iniţiase investigaţia în 2012, transmite Agerpres.

Pe lângă amendă, au fost inculpate trei persoane, care vor fi judecate începând din mai 2022.

Faptele de corupţie au fost comise între decembrie 2008 şi iulie 2010 în legătură cu contracte atribuite companiei GPT pentru efectuarea unor lucrări de telecomunicaţii pentru Garda Naţională din Arabia Saudită.

Compania aeronautică europeană Airbus a acceptat anul trecut să plătească amenzi ce însumează aproape 3,6 miliarde de euro pentru a închide investigaţii de corupţie deschise împotriva sa în Franţa, SUA şi Regatul Unit, recunoscând că a mituit oficiali din mai mult de zece ţări pentru a obţine contracte.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel