Fiica generalului Soleimani, val de amenințări la adresa SUA în timpul ceremoniei de la Teheran

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Qassem Soleimani. foto: facebook
Qassem Soleimani. foto: facebook

Fiica generalului iranian Qasem Soleimani s-a adresat mulțimii în Teheran, în timpul ceremoniei premergătoare înmormântării tatălui ei.

Moartea lui Soleimani, arhitectul politicii externe iraniene, a stârnit un val de proteste împotriva Statelor Unite ale Americii în Iran. Mii de oameni au participat la ceremoniile de omagiere ale generalului Soleimani, comandantul Forţei Quds.

Zeinab Soleimani, fiica generalului Soleimani, în timp ce se adresa mulțimii în cadrul ceremoniei premergătoare înmormântării tatălui ei, a amenințat direct SUA și familiile soldaților americani aflați în Orientul Mijlociu.

Fiica generalului s-a adresat familiilor soldaților americani, precizând că din acest moment ei „își vor petrece zilele în așteptarea morții copiilor lor”, informează Fox News. Zeinab Soleimani spune că familiile americanilor au văzut ”umilințele” din Siria, Irak, Liban, Afganistan, Yemen, Palestina, iar de acum „își vor petrece zilele așteptând moartea copiilor lor”.

Aceasta nu l-a uitat nici pe președintele american Donald Trump, căruia i-a transmis că nu s-a terminat totul cu ”martiriul” tatălui ei.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, apropiat al lui Soleimani, s-a rugat pe sicriul generalului iranian în timpul ceremoniei. La eveniment a participat și președintele iranian Hassan Rouhbaani, dar și alți lideri importanți iranieni.

Generalul Qasem Soleimani, despre care SUA și Occidentul dețin informații că e direct implicat în acte de terorism, a fost ucis într-un raid american la Bagdad, vineri. El va fi înmormântat marţi în oraşul său natal Kerman din centrul Iranului, după trei zile de ceremonii de omagiere în întreaga ţară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel