Fifor, întrevedere cu oficiali ai SUA. Discuții privind prioritățile în apărare

Tudor Curtifan / 23 oct 2018 / 18:59
Mihai Fifor
Mihai Fifor

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut marți, 23 octombrie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ a SUA pe lângă Uniunea Europeană.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte privind provocările şi ameninţările la adresa securitatii regionale, context în care ministrul Fifor a subliniat nevoia consolidării relaţiei transatlantice.

Având în vedere preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, începând cu ianuarie 2019, discuțiile s-au axat, de asemenea, pe priorităţile ţării noastre în domeniul apărării și principalele aspecte legate de provocările cu care se va confrunta Uniunea Europeană în perioada celor șase luni, în special din perspectiva BREXIT.

În acest context, ministrul Mihai Fifor a subliniat că întărirea relației transatlantice reprezintă una din prioritățile pe care România le va promova pe parcursul Președinției Consiliului UE. De asemenea, a punctat că foarte importantă rămâne, în acest sens, consolidarea relației dintre UE și NATO, având în vedere rolul esențial al relației transatlantice în asigurarea securității și stabilității europene.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy