Fifor, întâlnire cu Karol Mistrik. Prioritate: Bucharest 9

Bogdan Cotiga |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, l-a primit joi, 9 august, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe noul ambasador al Republicii Slovacia în România, Karol Mistrik.

Discuțiile s-au axat cu precădere asupra cooperării bilaterale în cadrul inițiativelor și proiectelor derulate la nivelul Alianţei Nord-Atlantice și al Uniunii Europene, precum și prin prisma formatului de dialog „Bucharest 9” (B9). În ceea ce priveşte cooperarea în cadrul aliat, a fost evocată importanţa implementării deciziilor recentului Summit NATO de la Bruxelles.

Colaborare pentru combaterea amenințărilor 

În context, a fost apreciată utilitatea platformei de dialog B9 în coordonarea pozițiilor statelor aliate de pe flancul estic, având în vedere necesitatea continuării efortului comun de combatere a ameninţărilor la adresa securității regionale şi a spațiului Nord Atlantic, în general. Totodată, cei doi oficiali și-au manifestat interesul pentru intensificarea cooperării dintre cele două state pe palierul apărării, fiind apreciată contribuția Slovaciei la încadrarea Comandamentului Diviziei multinaționale sud-est, structură aliată de comandă și control, aflată pe teritoriul României.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel