Sistemele Patriot. Ministrul Fifor trimite militari români în SUA

Bogdan Cotiga |
Data publicării:
patriot
patriot

România va trimite 60 de tineri ofiţeri în Statele Unite ale Americii pentru a învăţa să opereze sistemele de rachete Patriot, primul sistem fiind aşteptat în ţară la sfârşitul anului 2019, începutul anului 2020.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor  a declarat că este foarte bucuros că treaba merge repede. "Suntem foarte bucuroşi că programul nostru se derulează aşa cum ne-am propus, este deja primul an în care începem partea de selecţie şi de pregătire pentru cei care vor opera ulterior sistemele Patriot. Discutăm despre 60 de oameni care vor merge la instruire în Statele Unite pentru a putea să opereze aceste sisteme", a spus Fifor, la sediul Statului Major al Forţelor Aeriene, la deschiderea unei activităţi de familiarizare a personalului care va opera sistemele de apărare antiaeriană şi antirachetă Patriot cu procedurile de utilizare a sistemului de simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer).

Ministrul a precizat că vor exista astfel de staţii de pregătire pentru militarii români ca parte a contractului pe care l-a încheiat cu Guvernul SUA pentru aceste sisteme. "Vom avea aceste staţii de pregătire pentru militarii români. Sunt parte a contractului pe care l-am încheiat cu Guvernul SUA pentru aceste sisteme, pentru că discutăm inclusiv de partea de training. Este un program laborios, un program pe care cei 60 de oameni îl vor desfăşura şi în Statele Unite, dar vor continua apoi şi pregătirea în ţară", a mai spus Fifor.

El a precizat că primul sistem Patriot este aşteptat în ţară la finele lui 2019 - începutul lui 2020. "Vă reamintesc că anul trecut am făcut plata primului sistem, anul acesta sperăm ca la începutul lunii august să putem face plata celui de-al doilea sistem Patriot. Suntem exact în cadrul pe care ni l-am propus atunci când am început să derulăm acest program major de investiţii", a afirmat Mihai Fifor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel