Putin se grăbește: Armata Rusă transferat în Ucraina o parte din unitățile Armatei a 25-a mai devreme decât era planificat

Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul apărării din Rusia, inspectând trupele ruse de ocupație. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul apărării din Rusia, inspectând trupele ruse de ocupație. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Rusia a transferat pe teritoriul Ucrainei unități ale noii Armate a 25-a Combinate, pe care plănuia să le desfășoare abia din decembrie anul acesta.

În analiza de informații a Ministerului britanic al Apărării  se precizează că elemente din nou formata Armată a 25-a au ajunss deja în zona frontului.

„Cu o mare probabilitate, părți din noua Armată a 25-a Combinată a Rusiei au fost transferate pentru prima dată în Ucraina. Formația este cel mai probabil concentrată în regiunea Lugansk din nord-estul țării”.

În august 2023, informațiile despre recrutările pentru Armata a 25-a de forțe combinate indicau că aceasta va fi desfășurată în Ucraina abia din decembrie 2023, au remarcat analiștii britanici.

Este posibil ca unitățile să fi fost trimise în luptă înainte de termen, deoarece forțele Armatei Ruse continuă să fie suprasolicitate pe front, iar Ucraina continuă contraofensiva pe trei fronturi, au declarat serviciile de informații britanice.

Cu toate acestea, există și o posibilitate reală ca Rusia să încerce să folosească părți din Armata a 25-a Combinată pentru a crea o forță de rezervă non-combat, care să ofere comandamentului o mai mare flexibilitate operațională.

O informație similară vine și disnpre oficialii ucraineni. Astfel, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, Rusia aduce rezervele pentru a preveni o străpungere a forțelor ucrainene pe prima linie. Din informare nu rezultă clar dacă este vorba despre aceleași unități ale Armatei ruse sau vorbim despre structuri diferite.

”Potrivit informațiilor disponibile, pentru a evita o străpungere în linia de apărare, inamicul regrupează trupe, transferându-le între direcțiile operaționale și transferă rezerve din adâncul teritoriului rus pe front”, se arată în comunicarea părții ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel