Aflată sub presiune pe frontul de sud, Armata rusă transferă rezerve din regiunile îndepărtate și caută un punct slab în apărarea ucraineană din Luhansk

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un Il-76 transportând parașutiști militari ruși. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Un Il-76 transportând parașutiști militari ruși. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Forțele ruse încearcă să găsească un punct slab în apărarea ucraineană din regiunea Luhansk. Rușii și-au mutat eforturile în zona Novoselivka, situația în direcția estică fiind ”foarte dinamică”, spun ucrainenii, ceea ce s-ar traduce prin lupte deosebit de sângeroase.

Potrivit lui Ilya Yevlaș, șeful serviciului de presă al Grupului de Est al Forțelor Armate ale Ucrainei, rușii continuă să atace pozițiile apărătorilor ucraineni. ”Da, în ultima zi au avut loc 24 de lupte cu inamicul. În același timp, ocupanții au atacat pozițiile ucrainene de peste 1.200 de ori”, arată oficialul.

El a spus că în direcția Lîman-Kupiansk, apărătorii ucraineni au reușit să elimine într-o zi 63 de ocupanți, cinci camioane, un SUV, un mortier și stația de război electronic Strizh-3.

"De asemenea, inamicul nu renunță la intențiile sale de a sparge apărarea, de a găsi un punct slab (în apărarea ucraineană n.r.), dar fără succes. Acum se axează pe direcția Novoselyvskyi", spun oficialii ucraineni.

Militar ucrainean la Bahmut / Foto: Forțele Terestre ale Ucrainei

În același timp, rușii continuă să contraatace trupele ucrainene pe flancul nordic lângă Bahmut, încercând să reia pozițiile pierdute, dar fără succes. În direcția sud, lângă Bakhmut, Forțele Armate ale Ucrainei își continuă operațiunea ofensivă.

Trupele ucrainene au un oarecare succes în apropiere de Bahmut, Klishchiivka, Andriivka și Kurdyumivka. Acolo, apărătorii ucraineni își mențin pozițiile și îi obligă pe ruși să se retragă.

 

 

Rusia aduce rezervele din regiunile îndepărtate al Federației Ruse pentru a preveni o străpungere a Forțelor ucrainene

 

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, Rusia aduce rezervele pentru a preveni o străpungere a forțelor ucrainene pe prima linie. De asemenea, rușii au crescut intensitatea utilizării bombelor aeriene ghidate, a dronelor Lancet și Shahed.

”Potrivit informațiilor disponibile, pentru a evita o străpungere în linia de apărare, inamicul regrupează trupe, transferându-le între direcțiile operaționale și transferă rezerve din adâncul teritoriului rus pe front”, se arată în comunicarea părții ucrainene.

Oficialii militari ucraineni raportează că structurile de fortificații ale Armatei ruse de pe a doua și a treia linie de apărare sunt diferite de cele de pe prima linie. 

Unian îl citează pe purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare din Regiunea Tavria, Oleksandr Ștupun, care explică: ”Structurile defensive ale inamicului nu sunt la fel de puternice ca pe prima linie, dar sunt destul de dense.  Voi spune așa, următoarea linie este nu mai slabă, ci doar puțin diferită”, a explicat acesta.

Potrivit acestuia, dacă prima linie de apărare a ocupanților a fost foarte dens minată și saturată cu mijloace antitanc, atunci a doua linie nu este atât de puternică (multe tranșee care nu sunt atât de betonate). Pe de altă parte, rușii au mărit acum componenta de aviație și încearcă să lovească spatele ucrainean în apropierea liniei de luptă.

Oficialul adaugă că Forțele de Apărare ale Ucrainei înaintează cu 50-200 de metri pe zi. ”Uneori sunt kilometri, iar uneori nu există nicio mișcare, pentru că este necesar să se asigure o poziție și să protejeze personalul de rezistența inamicului", Ștupun

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel