Federația Rusă păstrează 14 nave în Marea Neagră, inclusiv o navă port-rachete, cu opt rachete Kalibr

Pe fondul eșecurilor succesive de pe linia frontului, ocupantul rus încearcă să contrabalanseze și efectuează adesea atacuri masive cu rachete și drone.

Grupul de nave al flotei inamice din Marea Neagră este format din 14 nave, inclusiv o navă port-rachete, care dispune de opt rachete Kalibr la bord, raportează Comandamentul Operațional „Sud” al forțelor armate ucrainene.

Ucrainenii desfășoară în prezent o serie de operații militare în zona Herson, asupra cărora au impus un embargo informațional. Eliberarea teritoriilor și așezărilor continuă, spun oficialii, dar anunțul lor presupune un set de măsuri preparatorii pentru asigurarea siguranței populației și unităților.

"Amintiți-vă că în acest război există un front informațional puternic. Percepția și difuzarea informațiilor pot acționa și asupra daunelor ca pe o armă. Nu lăsați inamicul să stârnească panica, verificați cu atenție informațiile", subliniază militarii din Comandamentul Operațional „Sud”.

În același timp, Comandamentul a subliniat că pe fondul eșecurilor de pe front, inamicul efectuează adesea atacuri masive cu rachete și drone. Prin urmare, cetățenii sunt îndemnați să nu neglijeze propria siguranță și să urmeze procedura pentru semnalele de alarmă aeriană.

 

Rușii își retrag doar parțial trupele pe malul stâng al Niprului

 

În zona operațională Buz de Sud, inamicul se regrupează și ia măsuri de retragere parțială a trupelor pe malul stâng al Niprului. În același timp, rușii continuă să bombardeze teritoriile eliberate de ucraineni.

"Dimineaţa, ocupanţii terorişti au tras în Zolota Balka, recent eliberată, din comunitatea Novooleksandriv din regiunea Herson. Au încercat să lovească punctele de distribuire a ajutorului umanitar şi clădirile administrative ale autorităţilor. Nu au fost victime ”, a informat comandamentul operațional „Sud”, preluat de publicația LB

La rândul lor, trupele ucrainene au avansat și au mutat linia frontului cu 7 kilometri, la intersecția dintre regiunea Herson și regiunea Mîkolaiv. Au fost eliberați aproape 260 de metri pătrați. km de teritorii și 12 așezări, a informat comandamentul operațional „Sud” despre situația de pe front de astăzi.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel