Federația Rusă își afișează puterea navală. În porturile de tradiție ale marinei, se desfășoară parade militare (Foto/Video)

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Cu ocazia Zilei Forțelor Navale, pe 26.07.2020, în Federația Rusă se desfășoară parade navale la Sankt Petersburg și în puctele de dislocare ale flotelor și flotilei din Severomorsk, Baltiysk, Sevastopol, Kaspiysk și Vladivostok, precum și la Petropavlovsk-Kamchatsky și în portul sirian Tartus.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul rus al Apărării, la Parada Navală Principală, care va avea loc la Sankt Petersburg și Kronștadt, vor participa 46 de nave de luptă și auxiliare, precum și apoximativ 4.000 de militari. În formațiile de paradă se vor regăsi nave din diverse clase, inclusiv fregata Amiral Kasatonov, care a fost primită în dotarea Forțelor Navale în această săptămână, submarinul diesel-electric Sankt Petersburg, corveta Boiky, navele mici purtătoare de rachete Serpukhov și Mytishchi, precum și nava cu vele Poltava.

La partea aeriană a paradei, vor fi implicate 41 de aparate de zbor, între care avioane Su-24M, Su-25, Su-30SM, Su-33, MiG-29K, Su-27, A-50, Il-78, Be-200 și Tu-142MK, precum și elicoptere Mi-8, Ka-27M, Ka-28, Ka-29 și Ka-31.

Între invitați, la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg se va afla și președintele rus, Vladimir Putin.

La parada militară care se va desfășura în baza navală principală a Flotei de Nord din Severomorsk vor participa cea mai mare navă din lume cu propulsie nucleară, crucișătorul purtător de rachete Petru cel Mare, crucișătorul Mareșal Ustinov, precum și submarinele nucleare Prințul Vladimir și Novomoskovsk. Se estimează că, la activitățile festive din acvatoriul Golfului Kola, vor fi prezente 42 de nave.

În formația de paradă de la Baltiysk, vor fi prezentate distrugătorul Nastoychivy, nava de patrulare Yaroslav Mudry, corvetele Soobrazitelny și Steregushci, navele antisubmarin Aleksin și Kalmykia, precum și navele mici purtătoare de rachete Zyb și Zeleny Dol. În total, la parada de la Baltiysk vor participa 55 de nave de luptă și auxiliare.

La festivitățile de la Sevastopol vor fi prezentate 57 de nave de luptă și auxiliare, între care crucișătorul Moscova, fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Essen, submarinul diesel-electric Kolpino, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia, și navele de patrulare Pytlivy și Ladny.

La Kaspiysk, vor fi prezente fregatele Daghestan și Tatarstan, navele mici purtătoare de rachete Uglici și Grad Svyiazhsk. În total, la ceremoniile organizate de Flotila din Marea Caspică vor participa 44 de nave.

La Vladivostok, în linia de paradă vor fi prezente nava amiral a Flotei din Oceanul Pacific, crucișătorul Variag, distrugătorul Amiral Panteleev și corveta Gromky. În total, la festivități vor participa 21 de nave.

Participanții la parada din Petropavlovsk-Kamchatsky vor putea vedea submarinul strategic Ryazan, nava mică purtătoare de rachete Smerci și nava de desant Amiral Nevelskoy. În total, în Golful Avachinsky, vor fi prezente opt nave de luptă, iar alte 17 nave și vedete vor prezenta diverse episoade de demonstrații navale.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, și comandantul-șef al Forțelor Navale, Nikolay Evmenov, au anunțat că, pe 26 iulie, se vor desfășura activități festive și în portul sirian Tartus. Aceștia nu au precizat însă ce nave vor fi prezente la parada navală.

În total, la activitățile organizate pe 26 iulie, vor participa aproximativ 15.000 de militari, 250 de nave de luptă și auxiliare, aproximativ 80 de avioane și elicoptere, precum și peste 100 de unități de tehnică terestră.

În mod tradițional, Ziua Forțelor Navale este sărbătorită în Federația Rusă în ultima duminică din luna iulie. Paradele militare au fost organizate cu această ocazie începând din anul 1939.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel