FBI se alătură Departamentului de Justiție al SUA în ancheta Cambridge Analytica

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Biroul Federal de Investigații
Biroul Federal de Investigații

Mai multe instituţii din SUA se altură anchetei privind schimbul de date pe care Facebook l-a avut cu societatea de consultanță politică Cambridge Analytica, care şi-a întrerupt activitatea, printre care FBI, Departamentul de Justiție, Comisia Federală pentru Comerț și Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare.

Ancheta se concentrează pe ceea ce se știa încă din 2015 - când s-a aflat pentru prima dată că Cambridge Analytica construieşte profiluri ale alegătorilor americani- și de ce nu, a împărtășit aceste informații cu utilizatorii sau investitorii la acel moment. Facebook a dezvăluit că stocarea datelor de către Cambridge Analytica s-a facut fără consimțământul utilizatorilor, potrivit Washington Post.

De asemenea, guvernul SUA este preocupat de discrepanțele între versiunile mai recente ale scandalului, inclusiv dacă CEO-ul Mark Zuckerberg a fost pe deplin cinstit în declaraţiile pe care le-a făcut la momentul audierii în faţa Senatului american.

"Colaborăm cu oficialii din SUA şi Marea Britanie", a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Matt Steinfeld. "Am oferit mărturie publică, am răspuns la întrebări și ne-am angajat să continuăm asistența, deoarece ancheta continuă"

În 2015, cercetătorul Cambridge Analytica, Aleksandr Kogan, a folosit o aplicație pentru a colecta date despre utilizator, nu doar despre persoanele care foloseau aplicația, ci şi despre prietenii acestora, permițând Cambridge Analytica să construiască profiluri electorale pentru aproximativ 71 de milioane de americani.

Facebook a acuzat societatea de consultanță politică Cambridge Analytica că a încălcat politicile sale, dar societatea împreună cu Aleksandr Kogan au insistat prin a spune că nu au făcut nimic rău şi că nu erau singurii care colectau date în acest fel. Kogan a susținut, de asemenea, că a obținut permisiunea de a partaja date prin intermediul Cambridge Analytica când a schimbat condițiile de utilizare ale aplicației.

Facebook a insistat, de asemenea, că atunci când a aflat că Cambridge Analytica colectează date, a cerut socieţaţii de consultanţă să șteargă datele și să promită că nu va mai întreprinde astfel de acţiuni. Acesta din urmă a susținut că a respectat cererea impusă de Facebook, dar nu este deloc clar dacă au şi facut asta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel