Exercițiul ARGEDAVA 21 | Peste 1300 de militari participă la manevre militare pentru forțarea Fluviului Dunărea (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:
Exercițiului multinațional “ARGEDAVA 21”. Sursa Foto: Brigada Mecanizată „Argedava”.
Exercițiului multinațional “ARGEDAVA 21”. Sursa Foto: Brigada Mecanizată „Argedava”.

Militarii care se instruiesc în raionul Frecăței, au intrat în faza a treia a exercițiului multinațional “ARGEDAVA 21”, din data de 4 iunie.

În această etapă, peste 1300 de militari și sute de mijloace tehnice din forțele terestre, aeriene și navale execută exerciții de antrenament pentru forțarea Fluviului Dunărea.

În data de 8 iunie, toate unitățile implicate vor executa întrunit, cu militari, tehnică, nave și aeronave, un exercițiu de antrenament în teren (FTX) cu tema: Ofensiva cu forțarea Fluviului Dunărea pentru cucerirea unui cap de pod de nivel brigadă.

Exercițiul face parte din seria de exerciții "DACIA 21 LIVEX", unul dintre cele mai complexe evenimente de instruire ale Armatei României din ultimele trei decenii care integrează secvențe de pregătire a unor forțe românești, aliate și partenere, în context NATO și al parteneriatului româno-american, deopotrivă.

Complexul de exerciții "DACIA 21 LIVEX" armonizează două componente principale de instruire în context multinațional - exercițiul NATO "STEADFAST DEFENDER 21", respectiv exercițiul "DEFENDER EUROPE 21".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel